Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Program i službena najava Bitke kod Samobora 1441.

Autor: Isenhart

bksnajava.jpg
Detalji su tu! Točno tjedan dana prije ovog velikog događaja, napokon imamo priliku potvrditi sva nagađanja vezana za bitku, sudionike, program i srednjovjekovnu gozbu pored Samobora. Na stranicama TZ Zagrebačke županije osvanula je najava sa puno razloga za veselje. Tako službeno saznajemo, Bitka će se održati u nedjelju, 7.ožujka.

Prije nego se "bacimo" na kratki sažetak, napominjemo da čitav tekst u izvornom obliku možete pročitati na stranicama kalendara. Tamo se nalazi i satnica. Dakle, u prikazu ovog povijesnog sukoba sudjeluju: Vitezovi zelingradski, Red srebrnog zmajavitezovi Zlatnog kaleža, Vitezovi Okrogle mize, Dubovečki streličari i mnogi drugi. 

Vitezovi će biti odijeveni u oklope i verižnjače – replike iz 15.stoljeća. Tu su još mačevaoci, streličari, kuburaši, konjanici, hitra ranarnička služba koja odvozi i spašava živote ranjenih. U asortimanu bojnih sprava bit će postavljeni katapulti, baliste, vatrene kugle i kolski tabor. Prije same bitke razgovor suca, notara, cvajbara, patra i varoškog sluge uvodi mnogobrojnu publiku u događaj. Nakon bitke dolaze konjanici – vojskovođe i pratnja do kraljice te poraženi vojskovođa polaže zastavu i priseže na vjernost. Kaštelan objavljuje svima prisutnima da je bitka završila i da su pozvani na gozbu i sajam.

prizor

Na sajmu će biti majstori i njihovi proizvodi: klobučar, košaraš, krušarice, travar, medičar, coprija, kovač, drveni mačevi, štitovi, srednjovjekovno drago kamenje, prodaja kupinova vina, viteške opreme od kože, drvenih mačeva, domaće hrane (pekmeza, sira i kruha), pa čak i ljekovitog bilja. Kao što vidite, potpuno je jasno da sve ovo vodi prema genijalno osmišljenom vremeplovu za srednji vijek. 

Organizatorima iskreno odajemo počast, jer ovako ambiciozan program nije lako osmisliti, a još manje održati. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona