goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

Zagorkin "Crveni ocean"

Autor: ns1

marijajuriczagorkatext.jpg Možda najpoznatija po svom serijalu romana "Grička vještica", Marija Jurić Zagorka može se smatrati jednim od prvih domaćih pisaca koji su počeli primjenjivati elemente fantastičnog ili nadnaravnog.

Njezin netiskani, ali objavljeni roman "Crveni ocean" je možda njezin najviše znanstevnofantastični roman, a upravo o njemu će se govoriti u četvrtak 17.12. u Zagrebu.

Tomislav Šakić će održati predavanje o romanu "Crveni ocean" s početkom u 19 h u memorijalnom prostoru "Zagorka" na Dolcu 8 u Zagrebu. Portal Culturenet.hr prenosi da će se na predavanju govoriti o tome je li taj roman uopće znanstvenofantastičan i zašto, te kako, se to sve uklapa u sliku Zagorke kakvu danas gradimo.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona