Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Profil: Dani strane knjige 2009.

Autor: Isenhart

profillogo.jpgU Profilu idući tjedan počinju Dani strane knjige, a među esefičarima zanimljivim gostima su Bruce Sterling, američki SF pisac i jedan od začetnika cyberpunka i ugledni kolumnist časopisa WIRED (koji je 2007. gostovao na SFeraKonu), te Jasmina Tešanović, srpska filmašica, feministica, politička aktivistica, autorica, prevoditeljica i spisateljica.  Ovim događanjem se podupire i ističe važnost čitanja na stranim jezicima, priopćeno je iz Profila.

5. listopada 19:30 h - JASMINA TEŠANOVIĆ: “Škorpioni – dizajn zločina”, promocija knjige (uz autoricu, gost će biti Vladimir Arsenijević)
6. listopada 19:00 h - BRUCE STERLING: predavanje Augmented reality (uz Marka Fančovića)
7. listopada 19:00 h - YANN MARTELL: “Life of Pi”, razgovor putem Skypea s autorom (gost Tomislav Torjanac)
13. listopada 19:00 h - JOHN UPDIKE – In Memoriam i promocija autorove posljednje knjige “Terorist” (Tomislav Brlek, Pavle Kalinić i Sven Cvek)
14. listopada 15:00 h - TEACHING INTELLIGENCE (TQ) – Strategija za moderno učenje, Petra Čolak (HALPET)

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona