Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Legendfest 2009.

Autor: Isenhart

legendfestprice08.jpgSrednjovjekovne ulice gradića Pićana odišu atmosferom koja će vas na tren maknuti od ovoga svijeta, atmosferom koja podsjeća na bajke i priče čiji autor i vrijeme nastanka odavno nisu poznati. Istra je prepuna takvih priča, legendi i mitova čije se radnje odvijaju po živopisnim njenim šumama i brdima. U Pićan na Legendfest dolaze brojne kazališne skupine, ali i udruge koje svojim predstavama otkrivaju svijet književnih i narodnih priča. Organizator i glavni pokrovitelji su Val Kulture, općina Pićan, Istarska županija i TZ Istre. Ove godine festival će se održavati od 31.07. do 02.08.

Za vrijeme trajanja, grad Pićan odjeven je u stare istarske tkanine; stanovnici u istarskoj nošnji, okus dobrog vina, vizuali glagoljice i zvuci istarske melodije. Pićanom kroče divovi, carevi, zli gusari i vile...

Sve točke/predstave (istarske tematike, priče, legende) odvijaju se na glavnoj pozornici na otvorenom. Za vrijeme trajanja festivala posebno je interesantno djeci posjetiteljima koja se mogu uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstave koju pripreme uz stručnog voditelja.

Cilj i svrha festivala je popunjavanje kulturno umjetničke ponude Istre, oživljavanje grada Pićana i tog kraja Istre. Posjetitelji mogu saznati ponešto o Istri, običajima, legendama, pričama i dobro se zabaviti kao i svake godine. Pratite ovaj događaj na našem kalendaru ili službenim stranicama Legendfesta.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona