Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ubiq 4 - „Fantasy protiv znanstvene fantastike“

Autor: Isenhart

ubiq4.jpgU četvrtak, 18. 06. 2009., u 19:00h, Profil Megastore otvara svoja vrata tribini 'SFera u profilu' s ciljem predstavljanja četvrtog broja Ubiqa, književnog časopisa za znanstvenu fantastiku u Hrvatskoj. Mjesečna tema je "Fantasy protiv znanstvene fantastike". Ime časopisa potječe od latinske riječi ubique, što znači 'posvudašnji', a inspiraciju crpi iz istoimenog romana američkog pisca Philipa Kindreda Dicka. Taj znanstveno-fantastični pisac danas slovi kao jedan od najplodnijih pisaca uopće. Urednici časopisa objašnjavaju daje to djelo sasvim prikladan naziv časopisa koji toliku zanimaciju pridaje prvenstveno znanstvenoj fantastici.

Četvrti broj Ubiqa, osim niza izvrsnih priča i pregleda novije srpske znanstvene fantastike, donosi i dva vrlo zanimljiva teksta koja promišljaju postavke fantasyja i znanstvene fantastike i prijepore oko istih. Riječ je o eseju "O žarištima za razumijevanje SF-a" profesora Darka Suvina, ovogodišnjeg dobitnika nagrade SFERA za životno djelo, te tekstu "Veliki raskol" Fredrica Jamesona.

Na tribini će prisustvovati Aleksandar Žiljak, jedan od urednika Ubiqa i Milena Benini, javnosti itekako poznata hrvatska fantasy spisateljica. Skupa će iznijeti svoja mišljenja i obraniti čvrste stavove. Naravno, svi su pozvani sudjelovati u ovoj zanimljivoj i poučnoj raspravi. Voditeljica tribine je Mihaela Marija Perković.

Cijena Ubiqa doseže 59,00 kn, a možete ga potražiti u Superknjižari i Profilu.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona