kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

3. srednjovjekovni dani na Medvednici

Autor: ns1

otrov.jpgKako bismo nastavili prošlogodišnju tradiciju, i ovu jesen odlučili smo zakoračiti u vremenski stroj. Odredište – srednji vijek!

Medvednica kakvu inače znamo sada je bila puna vitezova, dvorskih djeva, vještica i trubadura, pretvorivši se u pravi srednjovjekovni sajam. Našavši se okruženi raznim tezgama, alatima i obrtničkim proizvodima, prvo čega smo se prihvatili bili su poprilično teški mačevi, štitovi i buzdovani različitih oblika. Čak smo pronašli i ''zlatnu krunu'' koju smo fotografski ovjekovječili za našu galeriju. Nakon što smo se zasitili borbenih pomagala, uočili smo naglo povlačenje svjetine iza označenog prostora, što je moglo značiti samo jedno – neka igre počnu! Započinjala je predstava, a mi smo nestrpljivo ugrabili neka od boljih mjesta i ugodno se smjestili na sigurnom, izvan dosega zalutalih mačeva i ljubavnih napitaka.

Budući da je tema ovogodišnjih Srednjovjekovnih dana bila „mračno doba srednjeg vijeka“, svjedočili smo raznim dvorskim spletkama, viteškim borbama, magiji i kazni, s glavnim likovima Crnom kraljicom i kraljem Sigismundom. Vrhunac predstave označio je gromoglasni odjek topa nakon kojeg smo svi poskočili na svojim mjestima i glumce nagradili zasluženim pljeskom.

rudari.jpgZa razliku od prošle godine, mnogi su bili oduševljeni što su mogli uživati u živoj glazbi ''trubadura'' koji su stvarali predivne i opuštajuće melodije.
S obzirom da se posvuda širio zamaman miris pilećeg gulaša, graha i svježeg domaćeg kruha, prije nego što smo nastavili našu malu avanturu odlučili smo se okrijepiti istim. Izabrali smo grah poslužen u čuvenim krušnatim tanjurima, koje smo u nedostatku pravog kruha (tj. lijenosti da odemo po njega) počeli grickati. Moramo priznati kako su se od prošle godine usavršili u obrtu njihove izrade. Kao šećer na kraju, pogostili smo se velikom čokoladom od riže i, osjećajući se poletnima i spremnim za nove izazove, nastavili dalje. Opredijelili smo se za posjet rudniku gdje se mogao vidjeti kip sv. Barbare, zaštitnice rudara, a dok ste prolazili hodnicima mogli ste saslušati priču o teškom i mukotrpnom poslu i životu rudara prije 400 godina.

strijelac.jpgPrivlačna ponuda štanda s domaćim kolačima nas je privukla i izvukla iz rudnika te smo se počastili kupnjom srednjovjekovnih medenjaka, nakon čega smo oduševljeno gledali izradu glinenih posuda, svijećnjaka i zdjelica na lončarskom kolu, koje su se u trenu razgrabile. S obližnjeg štanda začuli smo nadasve čudno glasanje i privučeni njime, našli smo se pred izloženim kožnim proizvodima, praćkama i nakitom. A kod štanda smo otkrili i izvor čudnog glasanja - bio je to gavran koji nas je neko vrijeme zabavljao svojim pokušajima govora. Doduše, sve što smo uspjeli izvući iz njega bilo je: „Baba!“, no i time smo bili prilično fascinirani. Ali nije nas samo gavran zabavljao. Ovdje se našla i umiljata kuna zlatica koju su svi zavoljeli. Pred sam kraj dana uspjeli smo doći na red i okušati se u streljaštvu i bacanju bodeža, i to vrlo uspješno, ali smo isprobali i tamnu stranu srednjeg vijeka, odnosno teške lance koji danas služe samo za zabavu posjetitelja.

Na kraju dana niska nas je temperatura u potpunosti razoružala, te smo odlučili kako je vrijeme pozdraviti se s gatarama, kmetovima, rudarima i princezama, i toplim se busom vratiti u 21. stoljeće.

 

Slike s ovog  i drugih događaja potražite u našoj galeriji.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona