Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir IX- 19.4.2008

Autor: Midria

Jednoga dana u selu Lepinje Donje osjetio se strašan smrad, smrad gori od trulih jaja. Izazvao je opće gađenje, no unatoć tome šerif pokreće svoj plan i osniva seosku gardu u koju uvlači tri jaka ali ne previše bistra mladića koji ubrzo počinju provoditi zakon na smiješan način. Kroz selo uskoro prolazi gnom koji konstantno nešto računa i mjeri, nakon pomnog ispitivanja od strane garde ostavljaju ga na miru. Zgađen smradom gnom odlazi na obliznju livadu i tamo nailazi na maskiranog bandita koji ga umalo napadne, ali na svu sreću uspijevaju naći zajednički jezik ("gljive i trava") i odlaze u miru. Gnom sjedne na livadu. Za to vrijeme u selu je smrad sve veći i šerif pokušava smisliti kako ga se riješiti i dolazi do zaključka da trebaju napraviti nekakvu građevinu koja će im pomoći u riješavanju smrada, nešto poput septičke jame, a spominjao se i nekakav akvadukt. Igrom slučaja bandit koji je sreo gnoma nekako javi šerifu za njega i kaže mu da je gnom zapravo nekakav graditelj ili arhitekt i čuvši to šerif po banditu šalje tamjan koji bi trebao gnomu prikriti smrad i omogučiti mu da uđe u selo.

Unatoč tamjanu gnom odbija doći u selo. Bandit i jedan stariji seljak ga razgovorom pokušavaju nagovoriti da ipak dođe u selo i pomogne im sa smradom. Gnom odbija i kaže kako je već angažiran u jednom drugom selu i nema vremena. U tom trenutku pojavljuje se i sam šerif koji postavlja jako velikodušne uvjete i vrlo velikodušnu novčanu svotu gnomu ako im pomogne. Nakon još malo oklijevanja gnom pristaje i zajedno sa cijelom malom družinom dolazi do sela. Tamo od šerifa traži par dobrovoljaca za pomoć u konstrukciji. Nakon što je dobio par jakih momaka odlaze na lokaciju koju je gnom smatrao pogodnom za kopanje crne rupe. Gnom daje momcima upute kako da kopaju i oni započinju. Nakon kratkog vremena nastala je povelika rupa. Kad je gnom zavirio unutra shvatio je da je ispod spilja i polako se spušta u nju dok kopači vani čekaju.

Odjednom se iznutra začuje vrisak i kroz rupu izleti gnomska kapica. Kopači u strahu bježe i to prijavljuju šerifu. Jedan od kopača se spustio unutra da provjeri što se zapravo dogodilo i tamo je našao raskomadanog gnoma. Mladić uzima novac od mrtvog gnoma i vraća ga šerifu. Nitko nije shvatio što ze zapravo dogodilo, ali odjednom selo napadaju ljudi štakori i počinju jesti ljude koje su ubili. Seljani shvate da ih se nekako moraju riješiti, ali štakori nastavljaju dolaziti. I tako su napadali sve dok novi član seoske garde nije ubio glavnog štakora i odsjekao mu rep koji se sada nalazi u gradu. Nakon toga pobjednici imaju kratko slavlje i sve se vraća u normalu, jedino što su se riješili smrada nakon što su napravili sve po skicama mrtvog gnoma.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona