Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir III- 30.6.2007.

Autor: Midria

Radnja počinje kada se na fronti, nedaleko sela Lepinje Donje, otvori tajanstveni portal od čije je moći repa pretvorena u prah. Kroz njega u selo ulaze demoni i bića strave koje seljani jedvice istjeraju. Na nesreću sviju u selu kroz portal dolaze dva crna ratnika, prikaze iz podzemlja kojima je cilj uništenje sela i smrt sviju u njemu. Nakon duge bitke i mnogo izgubljenih života seljani naizgled ubijaju neprijatelje te počne veselje. No na njihovu nesreću, bili su u krivu. Nedugo nakon prve bitke, dva crna viteza opet se pojavljuju na opće zaprepaštenje svih seljana. Mnogi ratnici padoše u ovoj bici, a selo braniti ostadoše samo seljaci. No, opet protiv svih izgleda seljani protjeraše neprijatelja i nakratko ostadoše na miru.

Uto se djedica Opančić dosjeti, iz starih priča, da se vitezove ne može uništiti mačem jer koliko god oni umirali uvijek će se vratiti. Treba izgovoriti njihova prava imena, tek tada će "demoni", kako ih je nazvao, biti zauvijek prognani. I tako poče nova avantura seljana, potraga za imenima.
Dok su tako neki ratnici tražili imena, seljani su se i dalje branili od stravičnih napada prikaza, bitku za bitkom su dobijali, ali ne bez posljedica jer naime mnogi poginuše.

Nakon sati traženja, i ubijanja ljudi-guštera na obalama jezera, ratnici se vratiše u selo s imenima dvaju demona, i veselje se proširilo selom. Došao je i sudbonosni trenutak, obračun dobra i zla, svjetla i tame, kada je djedica sam stajao pred demonima i izgovorio njihova imena gromkim glasom; u tom trenutka dvojica crnih vitezova koji su selu zadali toliko jada i bijede bijahu vječno prognani iz Lepinje Donja.

Ali avantura tu ne staje. U želji da spriječi sličan događaj da se ikada opet dogodi selu, djedica šalje nekoliko hrabrih ratnika da zatvore zloglasni portal na fronti. Hrabrost ih je vodila, i želja za osvetom za zlo koje im je učinjeno, ali i želja za mirom na koji su navikli.

Došavši tako do mjesta na kojem je portal bio, ratnici nađoše plaćeničku utvrdu i vidješe da u nju nema ulaza. Nakon dubokoumnih pregovora i nadmudrivanja, ratnici su uspjeli ući u tvrđu za zamjenu za nekoliko koža i oružja. Tako je jedan hrabri seljan uskočio u portal, našao tijelo mrtvog maga koji ga je i otvorio te njegovu knjigu čari. Vrativši se natrag naš junak uspio je zatvoriti zloglasni portal i okončati zlo koje je haralo frontom i selom Lepinje Donje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona