Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir VIII- 16.2.2008.

Autor: Midria

Godina je počela vjetrovito najavljujući moguće nove nevolje. I dok su seljani mukotrpno radili u poljima, a stražari pazili na njih, u grad ulaze srditi Issarini.

U cijelom bijesu zahtijevaju predaju goblina koji je im je ukrao gljivu i čiji tragovi završavaju na ulazu u grad. Nakon trosatnog pregovaranja, stražar i dio seljana odluči pomoći Issarinima u potrazi za goblinom. U svoji potrazi nailaze na pravu nevolju, zagađenu šumu. Lord Gvozdimir  pošalje druidicu Neridu koji se pridružila drugima kako bi pregledala i saznala što se događa šumi. Odjednom pred njima se stvori troglodit. Na njegovom krastavom licu vidjela se očita ljutnja, koju je dodatno naglašavao bijesnim pokretima tijela i bacanjem zagađene mahovine oko sebe. Nakon trogloditovog uranjanja u jezero, druid pokupi zagađenu mahovinu i spali je u svetoj Vatri u Lepinjama Donjojim. Vatra joj kaže samo mali dio priče, a tihi šaptom joj šuma kaže drugi dio. Uz pratnju seljaka Maxisa, stražara Vrge i barda Zlatka pokušavaju protumačiti poruku ''što smo bolesni'' i trogloditove pokrete tijela. Nakon duljeg promatranja trogloditovih pokreta, svi odustanu osim druida koja je bila dovoljno luda kako bi razgovarala s njim. Troglodit je zapravo upozoravao stanovnike sela kako cijela zaraza šume proizlazi iz njihovog sela. Druid prenese svoju spoznaju Lordu koji se ogluši na zahtjeve da se istraži izvor zaraze i zahtjeva pokazivanje troglodita kako bi se sam uvjerio u priču.

S druidom i Lordom krenu seljan Maxis te bard Zlatko. Druid se naljuti na bardovo stalno bacanje kisela, kisela i zahtjeva od barda njegov povratak u selo, jer je šuma bila dovoljno zagađena i bez magije kisela, kisela. U šumi troglodit nije bio na mjestu gdje se zadnji put pojavio, tek nakon lutanja po šumi nalijeću na njega, koji u tom trenutku pobjesni još više, jer se zaraza i dalje širila i njega se samo uznemiravalo. U jednom zamahu sjekirom održe druidu ruku i ubi Lorda, a Maxisa prikova za drvo. Zatim dokrajči druida i krvnički se nahrani Lordom. Kasnije je pobješnjeli troglodit napao selo, pri čemu su mu se seljani Gaylord i Maxis, stražar Vrga te Lord Gvozdimir suprotstavili. Časni Gaylord pogiba ubrzo nakon susreta sa trogloditom, dok stražar Vrga uspijeva ispucati dvije strijele u stvorenje ranivši ga. Borba završava razoružanjem troglodita i njegovim ubojstvom od Lorda. Tada su Issarini pošli u grad da razgovaraju s druidom i ustanovili da obje strane znaju istu priču. Sam pokušaj istrage propadne jer uzrok zagađenosti je goblinova glava koja nemilosrdno širi svoju zlobu ovom šumom. Nakon cjenkanja s Issarinima goblinova glava se spalila u svetoj Vatri. A sa prijateljskim blagoslovom troglodit se vratio u svoje jezero, sve dok šumi ne bude bila ponovno potrebna njegova pomoć.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona