Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir VI - 29.9.2007.

Autor: Midria

Bijaše to dan kao i svaki drugi u selu Lepinje Donje, sve do trenutka kada je došao jedan čovjek praćen vatrom. Da budemo točniji, bježao je od vatre. Seljani hrabro idu otjerati vatru no bezuspješno, selo i hrast su spaljeni, seljani poginuli. Samo je nekolicina hrabrih uspjela preživjeti. Nakon što se vatra povukla, seljani su upitali čovjeka tko je i zašto ga ta vatra lovi. Saznaše da je čovjeku ime Vazmenko i da je ni kriv ni dužan u šumi brao biljke te da ga je tada napala ta vatra. Nato započinje rasprava oko toga kako se riješiti vatre, pa Vazmenko napomene kako mu treba određeni broj memfitskih očiju kako bi mogao zaustaviti vatru. Seljani su se tada, podijeljeni u grupice, uputili prema šumi u potragu za tim stvorenjima. I našli su ih, no zadavali su im mnogo problema, pa se potraga odužila. U međuvremenu je među grupama nastao kaos i prijevara, a vatra je napadala preostale seljane i Vazmenka. Memfitima su uzete oči, više niti jednog nije bilo, no Vazmenko nije dobio broj koji mu je bio potreban. Netko je sakrio svoj dio! Nakon dugo mozganja i prepiranja, otkrilo se da se ostatak očiju potrebnih za uklanjanje vatre nalazi kod Basila iz kuće Issarin. Teški pregovori, pa čak i borba su uslijedili i kada su napokon uspjeli dobiti sve oči od Basila uvidjeli su da još uvijek nisu sve na broju. Uzaludna borba se nastavila, nitko više nije znao što da radi. U šumi je, u međuvremenu, nađena nekakva spilja koja je također predstavljala enigmu. Ući se u nju ne može, jer ju štiti čarolija, no kako ju poništiti nitko nije znao. Vatra i dalje luta šumom te nailazi na grupu seljana koji su se okupili oko spilje i zamalo ih protjera odatle. No, došao je Vazmenko i usprkos manjku očiju uspio zarobiti vatru u jednu bočicu, koja se sada nalazi u posjedu kuće Issarin. Sama je kuća Issarin toga dana bila pogođena i malo nesretnijom prilikom. Naime, neki se ružan trol namjerio na njihovu kuću, okupirao ju, uneredio i ugrozio članove kućanstva. No, ipak je taj nemili događaj sretno završio, jer plemić je Gvozdimir, izmolivši od druidice čari za mač, nakon duge i naporne potjere uspio umlatiti trola. Međutim, iako je Vazmenko spasio sebe i seljane zarobivši vatru, nije bio drag plemiću Gvozdimiru, koji nahuška seljane na čarobnjaka. Spašavajući živu glavu Vazmenko nestane, no prateći njegove tragove izvidnik Nevera naiđe na krljušti za koje se smatra da pripadaju zmaju.
Začarana spilja, zmajevske krljušti te pojava i nestanak neobičnog čarobnjaka zasigurno će stvoriti pravu lavinu događaja kako će vrijeme dalje prolaziti.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona