Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Renesansni festival u Koprivnici 2011

Autor: sabriel

k1Ove godine Renesansni festival u Koprivnici trajao je od 01.-05. rujna, a mi smo se na put namjerili u sunčanu subotu.

Idealne vremenske prilike poslužile su da se održe brojne zabavne rekonstrukcije renesansnih događaja nedaleko od samog centra grada.

Prvi kojem smo prisustvovali bilo je dolazak plemića i pučana na bedeme kako bi uručili Povelju grada gradskom sucu, nakon kojeg su se odmah nastavila predstavljanja brojnih viteških skupina te dinamične rekonstrukcije opsade i bitke za grad Koprivnicu.

 

k3Malo dalje od njih, na pozornici su renesansnoj atmosferi poslužile i glazbene note renesansnog ansambla Minstrel.

U šetnji prema štandovima zastali smo i pregledali mačeve, tradicionalni nakit, predmete od kože, okušali se u streličarstvu (neuspješno) i probali domaće kobasice.

 

k2

 

Posebno smo uživali u promatranju lova na veprića, kojeg je onaj sretan "kmet" koja ga je uspio uloviti mogao i zadržati.

Svakako moramo pohvaliti gusti program u kojem je svatko mogao nešto pogledati u bilo kojem dijelu dana, a što se tiče posjetitelja, Festival je pokazao da može privuči veliki broj zaljubljenika u renesansu ili u najmanju ruku znatiželjnika svih dobi. 

 

 

 

k4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona