xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Renesansni festival u Koprivnici 2011

Autor: sabriel

k1Ove godine Renesansni festival u Koprivnici trajao je od 01.-05. rujna, a mi smo se na put namjerili u sunčanu subotu.

Idealne vremenske prilike poslužile su da se održe brojne zabavne rekonstrukcije renesansnih događaja nedaleko od samog centra grada.

Prvi kojem smo prisustvovali bilo je dolazak plemića i pučana na bedeme kako bi uručili Povelju grada gradskom sucu, nakon kojeg su se odmah nastavila predstavljanja brojnih viteških skupina te dinamične rekonstrukcije opsade i bitke za grad Koprivnicu.

 

k3Malo dalje od njih, na pozornici su renesansnoj atmosferi poslužile i glazbene note renesansnog ansambla Minstrel.

U šetnji prema štandovima zastali smo i pregledali mačeve, tradicionalni nakit, predmete od kože, okušali se u streličarstvu (neuspješno) i probali domaće kobasice.

 

k2

 

Posebno smo uživali u promatranju lova na veprića, kojeg je onaj sretan "kmet" koja ga je uspio uloviti mogao i zadržati.

Svakako moramo pohvaliti gusti program u kojem je svatko mogao nešto pogledati u bilo kojem dijelu dana, a što se tiče posjetitelja, Festival je pokazao da može privuči veliki broj zaljubljenika u renesansu ili u najmanju ruku znatiželjnika svih dobi. 

 

 

 

k4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona