xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Tajne Griča

Autor: ns1

Zagrebačkim večerima ovog ljeta šeću tajnovite osobe. Marija Jurić Zagorka zainteresirane slušatelje vodi starim ulicama Gornjeg grada prepričavajući im legende i zgode iz svojih romana, ali i romana svojih kolega suvremenika.

gric3Ovu interaktivnu kazališnu noćnu turu nazvanu "Tajne Griča" organizirali su Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija d.o.o. Možemo reći kako je bilo vrijeme da Zagreb dobije jednu kvalitetnu  i zanimljivu turističku ponudu. Za naše krajeve svakako originalnu.

Oko 22h petkom i subotom, na početku Mesničke ulice kod spomenika A.K.Miošića, grupicu ljudi okuplja tajanstveni čovjek u crnom koji ih vodi do Kapucinskih stuba na Gornjem gradu. Svatko od posjetitelja pritom uzima jedan fenjer kako bi si osvjetlio put, ali i čudne prilike koje vrebaju u mraku. Noćni prosjak i škripavi glasovi vještica vrlo brzo utihnu kada vašu pažnju obuzme gromki glas Marije Jurić Zagorke koja vas krene voditi po Gornjem gradu. Kako je Gornji grad (negdašnji Gradec) prepun priča i legendi, Marija neumorno prepričava razne zgode, kako iz svojih romana, tako i iz povijesnih kronika grada. A i sami posjetitelji bivaju uvučeni u priče dozivajući duh banice Manduše kod Lotrščaka, gledajući ljubavni par Neru i Sinišu te spaljivanje vještice gric2na lomači i njezino spašavanje od hrabrog konjanika. Skupinu cijelo vrijeme prati gradska straža koja uspijeva odbiti i razbojnike koji pokušavaju napasti skupinu polaznika. Petrica Kerempuh, neizostavni lik toga vremena, pjeva o Seljačkoj buni, ali ujedno baca poglede prema novčanicima posjetitelja. Kao i u ona stara vremena, susrećemo nažigača kako pali lanterne i strogog noćobdiju koji pazi na red.

gric1Preko kule Lotrščak, Kamenitih vrata i Markovog trga, obilazak završava kod Cinkuša gdje sve posjetitelje dočekuje mala okrepa u obliku domaće rakije i fritula te pokojeg iznenađenja uz stare popevke.

Preko 15ak sudionika sudjeluje u ovom kazališnom spektaklu, a pored njih tu su i impresivni vitezovi Reda Srebrnog Zmaja iz Zagreba koji vas štite u vašem obilasku.

Šezdesetak minuta šetnje po Griču, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona