Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Tajne Griča

Autor: ns1

Zagrebačkim večerima ovog ljeta šeću tajnovite osobe. Marija Jurić Zagorka zainteresirane slušatelje vodi starim ulicama Gornjeg grada prepričavajući im legende i zgode iz svojih romana, ali i romana svojih kolega suvremenika.

gric3Ovu interaktivnu kazališnu noćnu turu nazvanu "Tajne Griča" organizirali su Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija d.o.o. Možemo reći kako je bilo vrijeme da Zagreb dobije jednu kvalitetnu  i zanimljivu turističku ponudu. Za naše krajeve svakako originalnu.

Oko 22h petkom i subotom, na početku Mesničke ulice kod spomenika A.K.Miošića, grupicu ljudi okuplja tajanstveni čovjek u crnom koji ih vodi do Kapucinskih stuba na Gornjem gradu. Svatko od posjetitelja pritom uzima jedan fenjer kako bi si osvjetlio put, ali i čudne prilike koje vrebaju u mraku. Noćni prosjak i škripavi glasovi vještica vrlo brzo utihnu kada vašu pažnju obuzme gromki glas Marije Jurić Zagorke koja vas krene voditi po Gornjem gradu. Kako je Gornji grad (negdašnji Gradec) prepun priča i legendi, Marija neumorno prepričava razne zgode, kako iz svojih romana, tako i iz povijesnih kronika grada. A i sami posjetitelji bivaju uvučeni u priče dozivajući duh banice Manduše kod Lotrščaka, gledajući ljubavni par Neru i Sinišu te spaljivanje vještice gric2na lomači i njezino spašavanje od hrabrog konjanika. Skupinu cijelo vrijeme prati gradska straža koja uspijeva odbiti i razbojnike koji pokušavaju napasti skupinu polaznika. Petrica Kerempuh, neizostavni lik toga vremena, pjeva o Seljačkoj buni, ali ujedno baca poglede prema novčanicima posjetitelja. Kao i u ona stara vremena, susrećemo nažigača kako pali lanterne i strogog noćobdiju koji pazi na red.

gric1Preko kule Lotrščak, Kamenitih vrata i Markovog trga, obilazak završava kod Cinkuša gdje sve posjetitelje dočekuje mala okrepa u obliku domaće rakije i fritula te pokojeg iznenađenja uz stare popevke.

Preko 15ak sudionika sudjeluje u ovom kazališnom spektaklu, a pored njih tu su i impresivni vitezovi Reda Srebrnog Zmaja iz Zagreba koji vas štite u vašem obilasku.

Šezdesetak minuta šetnje po Griču, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona