Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Sanja Lovrenčić na Park in Zagrebu

Autor: sabriel

photoFestival Park in Zagreb (27.6.-9.7) pripređuje između ostalog i književne večeri, a jedna na rasporedu je bila zakazana sa spisateljicom Sanjom Lovrenčić. Ovog puta imali smo čast voditi razgovor u kojem je predstavljala svoju fantasy trilogiju Zmije Nikonimora.

Blaga ljetna večer sa prohladnim povjetarcem, terasa na samom krovu zgrade iznad kluba Purgeraj, uokvirena visokim krošnjama, udobni naslonjači i oslikane stolice i stolci bili su ambijent u kojem smo se našli. Savršeno za razgovor o fantasyju.

photo6Prije samog književnog razgovora, imali smo prilike razgovarati sa Anom Jakić-Divković - ilustratoricom zaslužnom za prekrasne naslovnice prva dva objavljena romana trilogije o tehnici izrade naslovnice i te Zvjezdanom Jembrih, umjetnicom, književnicom i izdavačicom Palače i vrta (prvog romana trilogije) u Autorskoj kući.

 

photo4Književni razgovor, uz kratko predstavljanje organizatora, vodili smo najviše o knjizi: drugačijem načinu na koji pristupa magiji, potpuno novim magičnim bićima (tonki, lelije, vodjani), dvijema velikim ljubavnim pričama, liričnom stilu, ali i autoričinom odnosu prema samom fantasyju, njenim počecima zaljubljivanja u fantastične motive, uzorima u pisanju te samom postupku pisanja. Dotakli smo se i financijske egzistencije fantastičnih ali i inih pisaca u Hrvatskoj, poteškoća sa promocijom knjige, stanju u nakladništvu i drugih težih tema. No sve je ipak završilo u smijehu i lakim tonovima, Lovrenčić je nakraju po dobrom starom običaju pročitala jedn prekrasan ulomak o neobičnom bračnom obredu iz knjige  te smo svi prionuli na neformalni dio druženja.

photo5U razgovoru smo dobili i par ekskluzivi koje se tiču zadnjeg romana trilogije - Zlatna vrata - najavljenog za kraj 2012. godine. Otkrila nam je da će se glavni likovi Tisya i Arne ipak nakraju sastati, te da se Tisya pozvati svoje zmije upomoć kako bi se spasila, no da će to izazvati nezapamćenu kataklizmu. Također, lik vojnika Karna će se svoj bijeg nastaviti sa jednom od najzanimljivih i za radnju vrlo važne bivše stanovnice Utočišta, no za ostalo ćemo ipak morati pričekati treću knjigu.

Za kraj, svi oni koji nisu mogli prisustvovati razgovoru uživo, ipak mogu pogledati fotografije, a kao i uvijek preporučamo naše recenzije kao uvod u čitanje stvarno neobične i originalne trilogije Zmije NIkonimora: Palača i Vrt te Put do mora.

photo2

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona