kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Top 5 viteških turnira 2010.

Autor: ns1

Viteški turniri i srednjovjekovni sajmovi su strahovito osjetili krizu ove godine. Recesija je zajednička svima, a kako su to upravo projekti koji su vrlo često u organizaciji Turističkih zajednica i ovise o budžetu, smanjivanje istoga se nije moglo izbjeći. Nažalost, to je utjecalo i na sam program kod većine događaja. Iako je u godini bilo mnogo turnira, nemoguće ih je fizički sve obići, neki se čak i preklapaju s drugima pa smo se za sada zadržali na onih 5 koje smatramo najvećima i najzanimljivijima. Kao novitet ove godine na našem popisu je "Viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Grad Ružica" (Orahovica).

Stoga da ne duljimo, naših Top 5 viteških turnira za 2010. godinu su:
 

1. Viteški turnir grofova Zrinskih - Sv. Helena
2. Srednjovjekovni sajam u Šibeniku
3. Viteški turnir u Gornjoj Stubici
4. III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010
5. V. bitka kod samobora 1441.


Viteški turnir grofova Zrinskih - Sv. Helena
p5226561malaKao i prošle godine, turnir se iskazao u vrhunskoj organizaciji i u velikom broju gostiju te je nastavio tradiciju međunarodnog turnira. Iako se sam program nije previše razlikovao od prošle godine, međunarodne udruge koje su ga posjetile su učinile svoje jer i one same nose svoj program. Stoga prvo mjesto sasvim zasluženo pripada ovom viteškom turniru koji je među najmlađima, ali najbrže rastućima.

 

 

Srednjovjekovni sajam u Šibeniku
ss_2_250Kao i prošle godine iskazao se svojom turističkom gostoljubljivošću. Velik broj posjetitelja, uglavnom turista, ga čini jednim od najvećih ljetnih povjesnih događaja. Pomorska bitka za rivu koja je sastavni dio programa svake godine mu daje posebnu draž i osebujnost.

 

 

 

 

 

Viteški turnir u Gornjoj Stubici
stubica2010Jedan od prvih viteških turnira koji su se počeli organizirati u Hrvatskoj. Glavna posebnost i razlika od ostalih turnira jest upravo u tome što se na njemu odvijaju borbe na konjima, te razne druge viteške discipline iz sedla. Duga tradicija ovog turnira povlači za sobom i veća očekivanja, a kako je jedan od rijetkih turnira koji naplaćuje ulaznice, očekivanja postaju još veća. Nadamo se da će se njihov program i organizacija u bliskoj budućnosti poboljšati i renovirati.

 

 

 

 

 

III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010
ruicaJoš jedan mladi turnir koji se našao na našem putu. Mlada organizacija, iznenađujuće velika posjećenost i bohurt... više nego dovoljno da ga se uvrsti u našu listu Top 5 viteških turnira. Sve to je začinjeno posebnom legendom o vili Ružici koja ovaj turnir zaokružuje u jednu lijepu priču. Organizatorima želimo puno sreće iduće godine te se nadamo da će se njihov program i kvaliteta i dalje razvijati.

 

 

 

V. bitka kod Samobora 1441.
slika015Turnir koji pokreće predsezonu, prvi u godini, u ožujku, na hladnom i vlažnom polju sukobljavaju se dvije vojske. Iako se zapravo radi o manjem turniru koji radi rekonstrukciju jednog manjeg povijesnog događaja, ipak u svojem programu okuplja pristojan broj sudionika i udruga, a njegova posjećenost i organizacija su svake godine jednaki i na nivou. Svakako zaslužuje svoje mjesto u naših Top 5 viteških turnira.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona