Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Top 5 viteških turnira 2010.

Autor: ns1

Viteški turniri i srednjovjekovni sajmovi su strahovito osjetili krizu ove godine. Recesija je zajednička svima, a kako su to upravo projekti koji su vrlo često u organizaciji Turističkih zajednica i ovise o budžetu, smanjivanje istoga se nije moglo izbjeći. Nažalost, to je utjecalo i na sam program kod većine događaja. Iako je u godini bilo mnogo turnira, nemoguće ih je fizički sve obići, neki se čak i preklapaju s drugima pa smo se za sada zadržali na onih 5 koje smatramo najvećima i najzanimljivijima. Kao novitet ove godine na našem popisu je "Viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Grad Ružica" (Orahovica).

Stoga da ne duljimo, naših Top 5 viteških turnira za 2010. godinu su:
 

1. Viteški turnir grofova Zrinskih - Sv. Helena
2. Srednjovjekovni sajam u Šibeniku
3. Viteški turnir u Gornjoj Stubici
4. III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010
5. V. bitka kod samobora 1441.


Viteški turnir grofova Zrinskih - Sv. Helena
p5226561malaKao i prošle godine, turnir se iskazao u vrhunskoj organizaciji i u velikom broju gostiju te je nastavio tradiciju međunarodnog turnira. Iako se sam program nije previše razlikovao od prošle godine, međunarodne udruge koje su ga posjetile su učinile svoje jer i one same nose svoj program. Stoga prvo mjesto sasvim zasluženo pripada ovom viteškom turniru koji je među najmlađima, ali najbrže rastućima.

 

 

Srednjovjekovni sajam u Šibeniku
ss_2_250Kao i prošle godine iskazao se svojom turističkom gostoljubljivošću. Velik broj posjetitelja, uglavnom turista, ga čini jednim od najvećih ljetnih povjesnih događaja. Pomorska bitka za rivu koja je sastavni dio programa svake godine mu daje posebnu draž i osebujnost.

 

 

 

 

 

Viteški turnir u Gornjoj Stubici
stubica2010Jedan od prvih viteških turnira koji su se počeli organizirati u Hrvatskoj. Glavna posebnost i razlika od ostalih turnira jest upravo u tome što se na njemu odvijaju borbe na konjima, te razne druge viteške discipline iz sedla. Duga tradicija ovog turnira povlači za sobom i veća očekivanja, a kako je jedan od rijetkih turnira koji naplaćuje ulaznice, očekivanja postaju još veća. Nadamo se da će se njihov program i organizacija u bliskoj budućnosti poboljšati i renovirati.

 

 

 

 

 

III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010
ruicaJoš jedan mladi turnir koji se našao na našem putu. Mlada organizacija, iznenađujuće velika posjećenost i bohurt... više nego dovoljno da ga se uvrsti u našu listu Top 5 viteških turnira. Sve to je začinjeno posebnom legendom o vili Ružici koja ovaj turnir zaokružuje u jednu lijepu priču. Organizatorima želimo puno sreće iduće godine te se nadamo da će se njihov program i kvaliteta i dalje razvijati.

 

 

 

V. bitka kod Samobora 1441.
slika015Turnir koji pokreće predsezonu, prvi u godini, u ožujku, na hladnom i vlažnom polju sukobljavaju se dvije vojske. Iako se zapravo radi o manjem turniru koji radi rekonstrukciju jednog manjeg povijesnog događaja, ipak u svojem programu okuplja pristojan broj sudionika i udruga, a njegova posjećenost i organizacija su svake godine jednaki i na nivou. Svakako zaslužuje svoje mjesto u naših Top 5 viteških turnira.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona