goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

II. Topor Masters Invitational 2010.

Autor: ns1

P9128613.JPGPrije točno tjedan dana započele su krvave borbe Warhammer vojski na bojnim poljima u Samoboru. Već drugi dan, znao se pobjednik. "II. Topor Masters Invitational 2010" je i ove godine pozvao najbolje od najboljih igrača Warhmammera da se suoče međusobno i pokažu tko je najbolji.

Udruga ljubitelja fantastike i stolno-strateških igara "Topor" već drugu godinu održava svoj turnir s pozivnicima. Kroz godinu oni prate i bilježe uspjehe svih domaćih warhammer igrača na drugim turnirima, a na TMI se poziva samo 16 igrača koji su svojim plasmanom zaslužili poziv. Dakle, samo najbolji. Važno je reći da je ove godine ovo bio zadnji turnir koji se vodio prema 8-oj ediciji, te da će od iduće godine biti sve prilagođeno za novu ediciju Warhammera.P9128782.JPGProšle godine turnir je vodio Stjepan Pavuna dok mu pred sam kraj pobjedu nije odnio Bojan Valentić. Ove godine su igrači bili malo iskusniji pa je tako turnir vodio i osvojio upravo Stjepan Pavuna. Nagradu mu je uručio prošlogodišnji pobjednik Bojan Valentić.P9128747.JPGNajviše nagrada je preuzeo Višen Tadić iz Baliste. Uz osvojeno 3.mjesto, primio je i nagrade "Šmeker" i "Mirotvorac".
P9128766.JPGDrugoplasirani Vedran Zuanić iz Agrama je osvojio 2 mala seta Warhammer vojski.P9128754.JPGNagradu za "Best sportsmanship" je i ove godine osvojio Ivan Sumić, kao i nagradu za "Worst Painted Army" (WPA).P9128775.JPGNajbolje ofarbanu vojsku ili "Best Painted Army" je ove godine osvojio Ivan Živko, dok je prošlogodišnji pobjednik Bojan Valentić osvojio nagradu "Krvolok".

"I ćorava koka nađe zrno" je ove godine otišla Slavenu Pranjiću iz Topora.


Odaziv svih pozvanih igrača pokazuje njihovo zadovoljstvo prošlogodišnjim turnirom. Zanimljivo je bilo vidjeti mnogo posjetitelja i gledatelja koji su došli "s ulice" ili s namjerom. Bilo je tu i prošlogodišnjih sudionika koji se ove godine nisu plasirali, ali i onih koji su jednostavno htjeli vidjeti kako to izgleda kad se najbolji okupe na jednom mjestu. Kao i prošle godine, organizacija je bila na vrhuncu, igrači zadovoljni, a nagrade originalne i prikladne. Ostaje samo čekati i pripremati se za slijedeći TMI 2011. koji će svakako uslijediti.
Organizatori iz udruge "Topor" vrlo rado prihvaćaju sve savjete te im se slobodno pridružite na raspravama na njihovom službenom forumu.


Galeriju fotografija s turnira možete pogledati ovdje.


Statistike ovogodišnjeg "Topor Masters Invitational 2010" turnira možete pogledati na slijedećim slikama:

rezultatik.pngklubovi.png
vojske.png

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona