Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice - Orahovica 2010.

Autor: Tyche

crni.jpgOvaj vikend, od 6. do 8. srpnja u Orahovici je držan III. viteški turnir za ruku kneginje Ružice. Sajam je oko Legende o Ružici okupio brojne skupine iz cijele Hrvatske i ponudio bogat program oživljene povijesti.

poklon.jpgTurnir i sajam realizirani su u organizaciji Reda vitezova Ružice grada. Osnivač i predsjednik ove družine Vlado Grgić povjerio nam je kako inspiraciju za oživljavanjem legende i ljubav prema Ružici duguje svojem djetinjstvu, odastanju u blizini dvorca i maštanju o legendi. Vitezovi tako danas posebnu pozornost posvećuju upravo Legendi o Ružici, njenim hrabrim vitezovima graditeljima i kneginji, koja je oživljena i uprizorena kao centralni događaj turnira, ispred samog starog grada Ružice. Red vitezova Ružice grada posebno drži i do povijesne autentičnosti, o kojoj se brinu njihova tri člana profesora povijesti.

ruica.jpgTurnir je ponudio sadržaje na više lokacija - osim podno starog grada, gdje se održala Legenda, posjetitelji su vitezove mogli posjetiti i u viteškom taboru. Tamo su se smjestile brojne skupine iz cijele Hrvatske - vitezovi Reda Srebrnog Zmaja, Družba vitezova zlatnog kaleža, Vitezovi Zelingradski, Dubovački streličari, Aureus Unicornis, Vitezovi glogovog zdenca, te i neki strani gosti - Beli Volk iz Slovenije i majstor Peter Koza iz Slovačke.
Viteški tabor nudio je posjetiteljima i hranu i piće - od pečenog vepra do kobasica, a i sajam raznih srednjevjekovih dobara - nakita, slastica, alkoholnih pića i dječjih igračaka.

oprema.jpgTijekom dva dana, turnir je ponudio i brojne druge sadržaje, svaki dan drugačije - streličarski turnir za zlatnu strijelu Ružice grada, svečani mimohod vitezova, žonglere i zabavljače, glazbu i plesove. Posjetitelji su mogli prisustvovati različitim borbama vitezova - noćnoj bitci za Ružicu grad i turniru za ruku kneginje Ružice, a mogli su vidjeti i borbe sa sabljama. Posebno zanimanje publike privukao je dječji viteški turnir, te prvi u Hrvatskoj održani turnir u bohurtu, u kojem se sudionici nadmeću u pravoj, nekoreografiranoj oklopljenoj borbi.

smjeak.jpgTurnir je privukao brojne posjetioce, i ponudio nam nove i svježe sadržaje, te dokazao da je na dobrom putu da se može pribrojati u naše velike, poznate i priznate viteške turnire.


Ovdje pogledajte galeriju slika sa turnira u Orahovici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona