warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Svečano otvorenje 486. Krčkog sajma

Autor: ns1

krk-250.jpgOve nedjelje, 8 kolovoza 2010. u Krku je svečano otvoren 486. sajam. Ovaj sajam vuče korijene iz 1524. godine kao sajam na kojem su trgovci sa svih strana Europe prodavali različitu robu. S vremenom se Krčki sajam pretvorio u turističku atrakciju i feštu koju posjećuju mnogobrojni turisti iz većine europskih zemalja.

Kao i većina ljetnih manifestacija, Krčki sajam je orijentiran prema večernjim terminima kada je vrijeme ugodnije za turiste i izvođače. Ovaj trodnevni događaj je uveličao sam Krčki Knez – Frankopan koji je došao sa svojom pratnjom na gradski trg Kamplin. Kao zabavu za puk i kneza dvojica vitezova su izvela kratku borbu nakon koje je Krčki knez svečano otvorio sajam. Povodom ovako velikog događaja Knez je pozvao sve goste na tradicionalni krčki objed - šurlice. Knežev stol je ubrzo bio pun turista, dama, vitezova i pokojeg gusara te se jelo i pilo do kasnih sati.

Ovaj povijesni sajam nam je predstavio mnoge obrtnike i stare zanate. Tako su cijeli grad i riva bili prepuni štandova, ugostitelja, domaćih jela, starih recepata, magičnih sastojaka i ljekovitih trava. Sam sajam u svojem programu nudi mnogobrojne atrakcije poput "Lova na gusarsko blago" brodovima, pomorske bitke te ostalih raznih uličnih atrakcija i kratkih iznenađenja.

Bogate Krčke noći ovih dana su zasjale dodatnim sjajem te su svakako privukle velik broj turista i znatiželjnih domaćina. Viteško-trubadurska družina otoka Krka u suradnji s udrugom Knezovi Krčki – Frankopani održava ovaj sajam i slične povijesne manifestacije na otoku Krku već niz godina, a imaju veliku potporu Grada i Turističke zajednice Krka.

Galerija slika

krk-475.jpg

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona