jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Svečano otvorenje 486. Krčkog sajma

Autor: ns1

krk-250.jpgOve nedjelje, 8 kolovoza 2010. u Krku je svečano otvoren 486. sajam. Ovaj sajam vuče korijene iz 1524. godine kao sajam na kojem su trgovci sa svih strana Europe prodavali različitu robu. S vremenom se Krčki sajam pretvorio u turističku atrakciju i feštu koju posjećuju mnogobrojni turisti iz većine europskih zemalja.

Kao i većina ljetnih manifestacija, Krčki sajam je orijentiran prema večernjim terminima kada je vrijeme ugodnije za turiste i izvođače. Ovaj trodnevni događaj je uveličao sam Krčki Knez – Frankopan koji je došao sa svojom pratnjom na gradski trg Kamplin. Kao zabavu za puk i kneza dvojica vitezova su izvela kratku borbu nakon koje je Krčki knez svečano otvorio sajam. Povodom ovako velikog događaja Knez je pozvao sve goste na tradicionalni krčki objed - šurlice. Knežev stol je ubrzo bio pun turista, dama, vitezova i pokojeg gusara te se jelo i pilo do kasnih sati.

Ovaj povijesni sajam nam je predstavio mnoge obrtnike i stare zanate. Tako su cijeli grad i riva bili prepuni štandova, ugostitelja, domaćih jela, starih recepata, magičnih sastojaka i ljekovitih trava. Sam sajam u svojem programu nudi mnogobrojne atrakcije poput "Lova na gusarsko blago" brodovima, pomorske bitke te ostalih raznih uličnih atrakcija i kratkih iznenađenja.

Bogate Krčke noći ovih dana su zasjale dodatnim sjajem te su svakako privukle velik broj turista i znatiželjnih domaćina. Viteško-trubadurska družina otoka Krka u suradnji s udrugom Knezovi Krčki – Frankopani održava ovaj sajam i slične povijesne manifestacije na otoku Krku već niz godina, a imaju veliku potporu Grada i Turističke zajednice Krka.

Galerija slika

krk-475.jpg

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona