kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Svečano otvorenje 486. Krčkog sajma

Autor: ns1

krk-250.jpgOve nedjelje, 8 kolovoza 2010. u Krku je svečano otvoren 486. sajam. Ovaj sajam vuče korijene iz 1524. godine kao sajam na kojem su trgovci sa svih strana Europe prodavali različitu robu. S vremenom se Krčki sajam pretvorio u turističku atrakciju i feštu koju posjećuju mnogobrojni turisti iz većine europskih zemalja.

Kao i većina ljetnih manifestacija, Krčki sajam je orijentiran prema večernjim terminima kada je vrijeme ugodnije za turiste i izvođače. Ovaj trodnevni događaj je uveličao sam Krčki Knez – Frankopan koji je došao sa svojom pratnjom na gradski trg Kamplin. Kao zabavu za puk i kneza dvojica vitezova su izvela kratku borbu nakon koje je Krčki knez svečano otvorio sajam. Povodom ovako velikog događaja Knez je pozvao sve goste na tradicionalni krčki objed - šurlice. Knežev stol je ubrzo bio pun turista, dama, vitezova i pokojeg gusara te se jelo i pilo do kasnih sati.

Ovaj povijesni sajam nam je predstavio mnoge obrtnike i stare zanate. Tako su cijeli grad i riva bili prepuni štandova, ugostitelja, domaćih jela, starih recepata, magičnih sastojaka i ljekovitih trava. Sam sajam u svojem programu nudi mnogobrojne atrakcije poput "Lova na gusarsko blago" brodovima, pomorske bitke te ostalih raznih uličnih atrakcija i kratkih iznenađenja.

Bogate Krčke noći ovih dana su zasjale dodatnim sjajem te su svakako privukle velik broj turista i znatiželjnih domaćina. Viteško-trubadurska družina otoka Krka u suradnji s udrugom Knezovi Krčki – Frankopani održava ovaj sajam i slične povijesne manifestacije na otoku Krku već niz godina, a imaju veliku potporu Grada i Turističke zajednice Krka.

Galerija slika

krk-475.jpg

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona