Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Svečano otvorenje 486. Krčkog sajma

Autor: ns1

krk-250.jpgOve nedjelje, 8 kolovoza 2010. u Krku je svečano otvoren 486. sajam. Ovaj sajam vuče korijene iz 1524. godine kao sajam na kojem su trgovci sa svih strana Europe prodavali različitu robu. S vremenom se Krčki sajam pretvorio u turističku atrakciju i feštu koju posjećuju mnogobrojni turisti iz većine europskih zemalja.

Kao i većina ljetnih manifestacija, Krčki sajam je orijentiran prema večernjim terminima kada je vrijeme ugodnije za turiste i izvođače. Ovaj trodnevni događaj je uveličao sam Krčki Knez – Frankopan koji je došao sa svojom pratnjom na gradski trg Kamplin. Kao zabavu za puk i kneza dvojica vitezova su izvela kratku borbu nakon koje je Krčki knez svečano otvorio sajam. Povodom ovako velikog događaja Knez je pozvao sve goste na tradicionalni krčki objed - šurlice. Knežev stol je ubrzo bio pun turista, dama, vitezova i pokojeg gusara te se jelo i pilo do kasnih sati.

Ovaj povijesni sajam nam je predstavio mnoge obrtnike i stare zanate. Tako su cijeli grad i riva bili prepuni štandova, ugostitelja, domaćih jela, starih recepata, magičnih sastojaka i ljekovitih trava. Sam sajam u svojem programu nudi mnogobrojne atrakcije poput "Lova na gusarsko blago" brodovima, pomorske bitke te ostalih raznih uličnih atrakcija i kratkih iznenađenja.

Bogate Krčke noći ovih dana su zasjale dodatnim sjajem te su svakako privukle velik broj turista i znatiželjnih domaćina. Viteško-trubadurska družina otoka Krka u suradnji s udrugom Knezovi Krčki – Frankopani održava ovaj sajam i slične povijesne manifestacije na otoku Krku već niz godina, a imaju veliku potporu Grada i Turističke zajednice Krka.

Galerija slika

krk-475.jpg

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona