kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Top konvencije 2009

Autor: ns1

Godina 2009. za naš je portal bila izuzetno burna po događajima. Posjetili smo puno lokacija po Hrvatskoj od turnira, viteških i igraćih, sajmova srednjovjekovnih i književnih, malih i velikih događaja do znanstveno-fantastičnih konvencija i raznih promocija. Zbog širokog spektra ovdje ćemo se usredotočiti na znanstveno-fantastične konvencije koje smo posjetili, te vam ukratko objasniti po čemu se pojedina konvencija istaknula. Ujedno ovo možete uzeti i kao preporuku za iduću godinu iliti „the taste of things to come“.
S obzirom na to da je u nas zaista malo pravih konvencija, doslovno možemo nabrojati 5 njih koje se ističu. Njihov poredak na listi je već druga priča i možemo je usporediti s negdašnjom nogometnom listom Hrvatske, naime uvijek se znalo koja su prva dva kluba. Ove godine je bilo teško odlučiti se kome dati koje mjesto. Gotovo svaka konvencija dala je sve od sebe, a neke su nas i ugodno iznenadile. Stoga bi krajnji poredak, ako se nas pita, bio slijedeći, uz opasku da smatramo da bi prve dvije konvencije trebale dijeliti prvo mjesto (kad bi to bilo moguće):

1.    SFeraKon
2.    IstraKon
3.    RiKon
4.    LiburniKon
5.    EsseKon


Nenavedene su još ŠtrumfKon 2009 i DomiKon 2009. Prva jer se radi o „konvenciji“ posebnog karaktera koja nije otvorena za javnost, nego samo za uski krug organizatora i onih koji sudjeluju u svim ostalim konvencijama. DomiKon nismo navodili jer, iako smo čuli za njih, nismo došli do informacija o tome kako je bilo pa o njima ne možemo subjektivno niti objektivno prosuditi. Sigurni smo da je na njoj bilo zabavno i poučno, a za iduću godinu se nadamo da ćemo i njih uvrstiti u naš popis.


1. SFeraKon
Organizacijski je ova zagrebačka konvencija bez premca. Vođena željeznom rukom i zavodljivim glasom, kao i svake godine, konvencija je bila uspjeh. Ako tome dodamo i veliku krizu s kojom su se organizatori morali nositi i to dva tjedna prije same konvencije, njihov uspjeh je još veći. Zbog njihove snalažljivosti i hladnih glava u kriznoj situaciji, odlučili smo da s pravom zaslužuju prvo mjesto za Konvenciju godine. Zahvaljujući njima ove godine nas je posjetio Kanađanin R. Scott Bakker.

Više o konvenciji pogledajte u našem izvještaju, galeriji ili video uratku „Vox Populi“ (YouTube link).
2. IstraKon
Kao i svake godine, topla, vedra i simpatično dezorijentirana istarska konvencija okupila je velik broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, a kao počasnog gosta slušali smo akademika Vladimira Paara. Nažalost, i ova konvencija je imala svojih problema s prostorom (iako ne tako ozbiljnih kao SFeraKon) zbog kojih su morali jednu od najvažnijih lokacija ove konvencije preseliti u improvizirani šator vani... gdje je bilo hladno... Iako vjerujemo da boljeg rješenja nije bilo, nova lokacija Bri Inn-a nije bila previše popularna što im je nažalost pomoglo u osvajanju drugog mjesta. Nadamo se da će se iduće godine taj problem riješiti jer je Bri Inn svim posjetiteljima IstraKona uvijek bio u toplom i veselom sjećanju.

Više o konvenciji pogledajte u našem izvještaju, galeriji ili video uratku „Vox Populi“ (YouTube link).3. RiKon
Ova mlado-stara konvencija nas svake godine iznenadi. Svježa krv i odlučnost organizatora pokazuju svoje rezultate. Gotovo jednoglasno, svi posjetitelji ovogodišnjeg RiKona tvrdili su da je ove godine RiKon bio najbolji. Iako ova riječka konvencija ulazi među manje konove, njihova putanja je uzlazna i svakako su na dobrom putu da se razviju u konvenciju koja će stajati rame uz rame s divovima poput SFeraKona i IstraKona. I ova konvencija je ove godine imala problema s prostorom, ali su taj problem riješili veoma uspješno. Nova, i vrlo vjerojatno buduća, lokacija bila je Astronomski centar Rijeka koji je smješten u staroj utvrdi na vrhu brda s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. RiKon se savršeno uklopio u prostor, a problem udaljenosti riješen je besplatnim busom koji je povezao RiKon s nekoliko drugih lokacija na kojima se održavao. U svakom slučaju, organizatorima skidamo kape i čestitamo.

Više o konvenciji pogledajte u našem izvještaju, galeriji ili video uratku „Vox Populi“ (YouTube link).

4. LiburniKon
Teško da bi neki drugi grad mogao preuzeti na sebe ulogu organiziranja „ljetne“ konvencije. Opatija je svakako savršen izbor, a LiburniKon savršena konvencija za odmor i opuštanje ne samo od drugih velikih konvencija, nego i od drugih događaja koji nas bombardiraju ljeti. Originalnost u programu s „plažakonom“, gdje se dio održava na plaži i u moru, svakako ovoj konvenciji daje poseban ugođaj. Mala konvencija, koja svoj naglasak stavlja na dobru zabavu, opuštanje i ugodno društvo, svakako uspijeva. Nažalost, oni također najavljuju probleme s prostorom održavanja za iduću godinu, ali smo uvjereni da će ih uspješno riješiti. Svakako planirajte svoj godišnji i tih par dana ga provedite u Opatiji, nećete požaliti.

Više o konvenciji pogledajte u našem izvještaju i galeriji.
5. EsseKon
S velikom tugom moramo reći da još nismo prisustvovali ovoj konvenciji i stoga se sve naše „ocjene“ i informacije temelje na onome što smo uspjeli sakupiti od onih koji su bili. Svake godine ova osječka konvencija prolazi kroz burne promjene, kako u organizaciji, tako i u lokaciji pa i programu. Navodno je ova godina bila uspješna, ali EsseKon se bori sa starom reputacijom koja mu je kao uteg oko vrata. Sličan problem je imao i RiKon, ali se uspješno izborio za svoje mjesto, stoga vjerujemo da će i EsseKon ponovno zasjati, te svakako planiramo iduće godine posjetiti Osijek i dati naš doprinos podrške, a i vas pozivamo da učinite isto.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona