Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Topor Masters Invitational - subota 12.9.2009.

Autor: ns1

plakat.jpgWarhammer turniri u Hrvatskoj više nisu novost. Zagrebačka udruga minijaturista "UMS Agram" ima čak dva velika turnira godišnje na međunarodnoj razini, a postoji još niz drugih turnira u cijeloj Hrvatskoj. Igrači stolno-strateške igre Warhammer već duže vrijeme uvježbavaju svoje strateško i taktičko umijeće.
Ove godine, ili točnije ove subote, 12. rujna 2009. u Samoboru je održan prvi turnir na kojem su se okupili samo najbolji.

"Topor Masters Invitational" jest turnir koji je osmišljen kako bi se ogledali samo oni igrači koji su na rang ljestvici bodova među prvih 16. Na ovaj turnir se ne možete prijaviti, na njemu možete igrati samo ako ste pozvani. Pokretač ideje i osnivač turnira je nova "Udruga ljubitelja fantastike i stolnih strateških igara 'Topor'". Turnir se održava dva dana, s ukupno 5 bitki. Prve 3 bitke su predviđene za subotu, a druge dvije za nedjelju. Preokret se očekuje kod 4. bitke kada će igrači igrati s protivnikovom vojskom. Svakako velika stvar jest da su se svi pozvani igrači odazvali i pojavili na turniru, što se može smatrati najvećom pohvalom koncepciji ovakvog turnira. Turnir je održan u maloj prostoriji Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru, te je privlačio slučajne prolaznike i tako upotpunio svoj ugođaj slučajnim gledateljima.

p9121441.jpgTurnir je počeo prema planu i programu. Oko pola 10 igrači su već bili na mjestu, pripreme i popisi su se radili i turnir je počeo u 11h. Prije same bitke organizatori su rekli nekoliko riječi zahvale prisutnim igračima, upozorili ih na uništavanje grickalica i pića, te blagoslovili prvu bitku. Već nakon prve bitke vidjelo se da nije moguće raditi predviđanja na turniru ovakvog tipa. Bitke su planirane s trajanjem od 2,5 sati, a ako neki par nije završio bitku morao ju je u roku od nekoliko minuta ili privesti kraju, ili zaustaviti i pobrojati svoje bodove. Na osnovu bodovne razlike i još nekih faktora poput "AC"-a kompjuterski su se određivali sljedeći parovi tako da su se spajali oni koji bi po snazi trebali biti kompatibilni. I tu se javio manji problem gdje igrač sa slabom vojskom može dobiti igrača s izuzetno jakom vojskom zato što je ovaj drugi lošije odigrao bitku prije pa i time imao manju bodovnu razliku, ili imao jednako jakog protivnika pri čemu je bodovna razlika opet manja. Međutim, kod ovako malih turnira, ovakvi scenariji su vrlo vjerojatni i neizbježni prema riječima organizatora, iako su se obvezali raditi na tom problemu kako bi iduće godine to popravili.

p9121489.jpgNakon ručka i prve bitke uslijedile su još dvije bitke s manjom pauzom između i pred kraj dana mogla se osjetiti iscrpljenost igrača koji su bitke htjeli što prije privesti kraju zbog umora, ali i zbog znatiželje. Naime, na kraju dana se odlučivalo protiv koga će igrati u 4. bitki u nedjelju, a samim time i s kojom vojskom će igrati. Što prije saznaju koju vojsku će imati, to će više vremena imati za pripremu i upoznavanje vojske.
 

 

 

 

 

Poredak na kraju dana je izgledao ovako:

 


 Ime i prezime
 Broj bodova
 1.
 Stjepan Pavuna  50
 2.  Filip Najman  48
 3.  Marko Petrović  46
 4.  Bojan Valentić  46
 5.  Slaven Pranjić  36
 6.  David Breznik  34
 7.  Tomislav Šehtel  30
 8.  Vedran Žuanić  28
 9.  Ivan Sumić  28
10.
 Ivan Živko  26
11.
 Hrvoje Petrić  24
12.
 Franjo Bolkovac  22
13.
 Damir Rukavina  20
14.
 Lovro Anić  18
15.
 Ivan Mužar  12
16.
 Višen Tadić  12A parovi za 4. bitku su slijedeći:

 #1  1. igrač  #2  2. igrač
 4   Stjepan Pavuna
 9  Filip Najman
 14  Marko Petrović  6  Bojan Valentić
 3  Slaven Pranjić
 10  David Breznik
 2  Tomislav Šehtel
 12  Vedran Žuanić
 8  Ivan Sumić
 15  Ivan Živko
 1  Hrvoje Petrić
 11  Damir Rukavina
 5  Franjo Bolkovac
 13  Ivan Mužar
 6  Lovro Anić
 7  Višen Tadić

 


p9121454.jpgKraj dana i večeri je obilježen zajedničkim slavljem i večerom kao i izmjenom dojmova od prvog dana. A dojmovi su svakako pozitivni. Iako se radi o prvom turniru koji su organizatori priredili, na pohvalu im ide priprema i pridržavanje vremenskog rasporeda. Svaki igrač je dobio ispisana pravila turnira (za svaki slučaj), sudac je uvijek bio pri ruci objašnjavati pravila, za sve sudionike je bio organiziran ručak s bogatim izborom (zagrebački i bečki odrezak, pljeskavica, čevapi, pastrva, prilozi, salate...), a tijekom cijelog dana na raspolaganju su bile grickalice i razni sokovi za sve prisutne. Svi igrači su igrali sportski i fer, izuzev krađe tenka prije početka turnira koja je ubrzo riješena, a atmosfera je bila izuzetno ugodna i vesela čak i za one koji su gubili. Slučajni prolaznici i par namjernih posjetitelja je upotpunilo ovaj turnir doslovno ga udvostručivši i ispunivši sobu.

Bitke se nastavljaju u nedjelju, s početnom najzanimljivijom 4. bitkom i završetak turnira i njegovo proglašenje se planira za 18:30.

Ako vas zanimaju rezultati pojedinačnih bitaka, predlažemo da posjetite njihov forum na kojem su objavljeni svi detalji, a na našem portalu možete pogledati galeriju slika sa subotnjeg turnira.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona