kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Zadnja knjiga o Harryju Potteru

Autor: ns1
dogadjaji_harry_00.jpg Algoritam je izdao zadnju knjigu o mladom čarobnjaku pod naslovom "Harry Potter i darovi smrti". Svečana prodaja knjige počela je u petak 26.10.2007. s početkom u 22:26 sati u svim Algoritmovim prodavaonicama.

B: Otkucalo je 10 sati te smo zatvorili dućan. Počela je utrka s vremenom, 26 minuta da postavimo tisuću knjiga na za njih predviđeno mjesto u dućanu. Ispred oba ulaza već se je formirao red kupaca koji su nestrpljivo čekali da otvorimo kako bi dograbili svoj primjerak knjige. Praznili smo skladište te punili izloge i police punih 14 minuta jer upravo toliko nam je trebalo da sve postavimo. Čestitali smo jedni drugima na dobro obavljenom poslu.

 

dogadjaji_harry_01.jpg A: Pred Algoritam smo došli nešto ranije, oko 22:15 kako bismo bili među prvima koji će kupiti knjigu i, naravno, dobiti poklon. Samo prvih 500 kupaca dobiva poklon i mi smo imali namjeru biti među njima! Zapravo, pravilno bi bilo reći da smo došli do "Sunca" na križanju Petrićeve i Bogovićeve. Red se protezao od Algoritmovih ulaznih vrata kroz skoro cijelu Bogovićevu ulicu. Ispred ulaza u Algoritam svjetlili su reklamni panoi našeg dragog junaka i njegovog ne toliko dragog neprijatelja. A između njih mala rupa dovoljna da propusti jednu osobu. Dakle, to je bio ulaz. Osjećali smo se kao da ćemo ući u sam Hogwarts.


 

dogadjaji_harry_03.jpg B: Baš nam i nije bilo jasno zašto je upravo 22:26 vrijeme otvaranja, no to je bio samo usputni razgovor dok smo za blagajnama pripremali poklone za one najbrže kupce, crne majice sa otisnutom naslovnicom knjige. Na sreću nismo isprobali što bi bilo da smo ljudima u redu dali jedan primjerak prije vremena. Da li bi se potukli oko nje ili bi je samo rastrgali jer bi je svatko htio dograbiti; napetost i uzbuđenje mogli su se rezati nožem.

A: 22:20 je i red postaje sve veći i veći. Već smo na početku počeli brojati ljude ispred nas nadajući se kako ih ima manje od 500. Dosli smo do oko brojke 223 kad se odjednom prolomio vrisak s početka reda (kod ulaza). Ubrzo su se svijetleći panoi Harry-a i Voldemorta uzdrmali i potresli. Da su bili malo slabije postavljeni sigurno bi se srušili od stampeda koji je krenuo! A mislili smo da su takve stvari moguće samo u Americi...

B: Kolegica je otišla do razglasa i najavila otvaranje. Željezna vrata su se podigla te je Algoritam opet bio otvoren. Bilo je bitno biti prvi, ili barem jedan od prvih. Ljudi su samo ugrabili svoj primjerak knjige i uputili se na blagajnu, imali smo pune ruke posla, a kroz glavu mi je prolazila samo misao kako bi netko i mogao nastradati u tom silnom naguravanju ispred blagajne.

dogadjaji_harry_04.jpg A: 22:30 je i vrijeme sporo prolazi kada redari drže konce u rukama. Pažljivo su propuštali dio po dio kako se stampedo s početka ne bi ponovio, a i kako bi radnici unutra imali zraka dok su zasigurno užurbano radili. U glavi sam već vidio kako se police prazne, pokloni dijele... Hoće li ih biti dovoljno za nas? Ulaz nam je sve bliže i siguran sam kako ulazimo u slijedećoj turi.

B: Još uvijek nije bilo žrtava ovog stampeda. A vrlo vjerojatno neće ni biti jer je red napokon poprimio svoj standardni oblik. Pokušaja krađe knjige nije bilo, svi su uredno plaćali svoj primjerak. Uredno složene formacije knjiga bile su prošlost.

A: 22:40 UŠLI SMO! Čim su nas propustili, zaletjeli smo se prema prvoj blagajni, ali i odmah zaustavili. Tamo je bio još jedan red! I dalje entuzijastični, čopili smo knjige s prve police i krenuli prema drugoj blagajni. I tamo je bio red, iako nešto manji. Glavno da smo ušli i da je knjiga u rukama! Dok smo čekali u redu nestrpljivo smo prelistavali knjigu, ali osvjetljenje je bilo slabije nego inače pa nismo mogli čitati, a i bili smo previše uzbuđeni. Hoće li preživjeti? Ili će zlo ipak pobijediti? Dok sam tako prelistavao nisam niti primjetio kad je prodavačica rekla: "Sljedeći!" Ostao sam zatečen ne znajući što bih prvo dao: knjigu ili novce. Nekako sam se snašao i predao oboje. I dobio sam poklon! Prekrasnu Harry Potter majicu s naslovnicom knjige! To je to. Moj dan je potpun i ispunjen. Sretan i potpuno nesvjestan okoline, krenuo sam prema izlazu, na svjež zrak. Harry Potter u rukama bilo je sve što sam htio večeras i to sam i dobio.

B: Prodali smo 200 primjeraka knjige, kolege u Algoritmu u Gajevoj prodali su 310 komada, čime brojka prodanih primjeraka u gradu Zagrebu u prvom danu prodaje prelazi 500 komada, a knjiga je tiskana u nakladi od 30000 primjeraka! Napokon sam se i ja mogao uputiti doma.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona