Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Promocija časopisa GRIFON 8/9

Autor: ns1

fotografije: Ana Manzin

dogadjaji_grifon_1.gif Dakle, nakon dugo vremena čekanja i obećavanja, napokon je osvanuo i novi broj hrvatskog fantasy časopisa "Grifon". S obzirom na duži period neizlaženja, uredništvo nas je ugodno iznenadilo s dvobrojem časopisa koji je izašao na čak 124 stranice s dvije fenomenalne naslovnice u boji!

Grifon je projekt zagrebačke udruge Red Srebrnog Zmaja koji je startao sa izlaženjem na proljeće 2004. godine. S obzirom kako se radi o hvalevrijednom volonterskom projektu, časopis je od trenutka osnivanja do danas narastao, sazrio i oblikovan je hrvatski fantasy časopis.
Nažalost, mana i loša strana cijele priče su velike pauze u izlaženju za što su najmanje krivi njegovi izdavači i urednici. Ali Grifon hrabro leti dalje...

dogadjaji_grifon_2.gif Promocija ovog debelog dvobroja održana je u Zagrebu na Gornjem gradu, u metal-baru Runa . Uz metal glazbu, mračnu atmosferu i svijeće, lance sa stropova i "zanimljive" zidne ilustracije, članovi udruge Red Srebrnog Zmaja predstavili su Grifon u par kratkih rečenica (na čemu su prisutni bili izuzetno zahvalni) te sve prisutne počastili sa čašicom medne rakije iliti medovače.

Iako novi broj(evi) obećavaju puno zanimljivog sadržaja, ako ste bili na promociji to jednostavno niste mogli vidjeti. Mračna atmosfera je bila najveći nedostatak i propust jer je malo tko doživio časopis kao nešto što se može pročitati, a više kao nešto zanimljivo i novo (za one koji već nisu čuli za njega). Svi koji su došli na promociju imali su prilike kupiti časopis po cijeni od 20kn dok je njegova prodajna cijena 30kn (ipak se radi o dvobroju). Uz teme brojeva: "Morska čudovišta" i "Vitezovi" u Grifonu se nalazi puno popratnog sadržaja, a tu je i poklon plakat našeg poznatog ilustratora Zvonimira Grbašića.

dogadjaji_grifon_7.gif Međutim, zagušljiva i zadimljena atmosfera učinili su svoje i potjerali nas na svježi zrak prije kraja te se nadamo kako je promocija na kraju večeri ipak bila uspješna kao i njezin početak (govorimo o prodaji), a organizatorima preporučamo da za slijedeću promociju na vrijeme odaberu prostor koji je bolje osvijetljen i prozračan kako bi se časopis na promociji mogao pročitati i prelistati.

Zahvaljujemo se djevi Reda Srebrnog Zmaja Ani Manzin na ustupljenim fotografijama.

 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona