Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir LARP V - 04.08.2007.

Autor: Exxar

Kako je bilo i najavljeno, već peti po redu maksimirski LARP održan je ovu subotu. Iako je sredina ljeta, odaziv je bio vrlo dobar te se ovim putem Udruga zahvaljuje svim sudionicima i nadamo se da ste se i ovaj put lijepo zabavili.

Po povratku malene družbe Tionola, Midrije, Štefa Goblineca i Basila u selo Lepinje donje, obznanjuje se djedici Opančiću i ostatku seoske populacije kako je na žalost cijelog svijeta i ovog sela, šerif Lepinja, Bjorn Thorvaldsson tragično poginuo na Vinskim gorama. Djedicu umalo da ne ostavi srce, a da selo ima imalo više ženske populacije vjerojatno bi sad narikače počele svoje kukulelanje. No, ono malo razuma seljana u ovaj tužan trenutak zaključi da bi ga bilo u redu propisno ispratiti i oprostiti se s njim. Mudri Djedica predloži da se to učini po običajima Sjevera, odakle je Bjorn i došao, dakle, da se njegovo tijelo spali na vodi. No, kako njegova tijela ipak nisu imali, složili su se svi kako će biti dovoljno spaliti granje na vodi, a zatim napraviti gozbu.

Najbliža voda bilo je pak veliko jezero nedaleko sela, a kada se cijelo selo spustilo do njega da započne obred, nabasaše na diva koji je tamo pecao ribu u svome miru. «Ne, ne dolazi u obzir! Znate li vi što se dogodi s vodom kada se pomiješa s pepelom? Ima odvratan okus i ja ne želim pecati iz takvog jezera. Nakon svega, pa jezero je moje! Ne!» Glasio je njegov odgovor. Čak niti lijepe milozvučne riječi nisu smekšale divovo tvrdo srce, a on se nije imao niti najmanju namjeru sažaliti nad tugom seljana. Tužni, razočarani i već pomalo ljuti (jer uistinu su se probali držati samo diplomacije) seljani se vračaju u selo. Djedica sazove vijećanje da se dalje dogovore što će se učiniti no u taj se tren dogodi nekoliko vrlo neobičnih stvari.: eto trči Tom druid prema selu i išće da ga seljani sakre jer, eto dolazi mu druidska inspekcija.

Istovremeno, bez imalo srama kroz selo nam «prošeću» dva ratnika u dvoboju, s jednog na drugi kraj šume. Možete si samo zamisliti začuđena lica seljana na te neobične prizore! Pokušali smo sakriti Toma, no inspektorica Sunčana strašna je pojava i djedica se svim snagama trudio zaštititi Toma, a istovremeno se ne zamjeriti druidici. Tom pobjegne i drudicica se dade u trk za njim. U međuvremenu, na livadu došepesa jedan od ono dvojice, vidno ranjen na nekoliko mjesta.

Dotrčaše mu seljani pomoći, no njime vlada bojazan da ga ne napadnu. I dok se Midria bez efekta derala da nek stane, bacivši štap sa strane da mu pokaže kako ga neće napasti u namjeri da u pomogne, dere se i on i traži iscjelitelja. Konačno netko drekne da se svi stišaju, Midria mu zaliječi rane i selo mu ponudi odmor. Ispriča da je on Mormegal, ubojica divova (ozare se srca seljana, naravno) i da je već dugo u dvoboju s «onim drugim». Djedica mu zatim ponudi mjesto šerifa sela ali najprije se mora dokazati. U taj čas dolazi nekoliko članova sela sa «onim drugim», Ubojica raznih stvari, velikih i malih, predstavlja se, dok seljani i jednog i drugog drže na distanci da se ponovno ne bi međusobno napali. Mudri Djedica zatim kaže da nek' se javi tko god da želi povesti bitku protiv diva (jave se dakle ta dvojica ratnika i, posve ne očekivano, mladi izviđač Alokin, dijete gotovo, jer tek mu je 12 godina) te svi svaki od njih izabere svoju grupicu. Još doda, da će pravi pobjednik biti tek onaj koji donese nešto u posjedu onda mrtvog diva. Alokin ne stigne niti reći jedno ime, već su se svi podijelili i krenuli u boj.

Djedica pak, posve tajno dade mladom izviđaču dvojicu tajnih pomagača, Basila i Tionola koji budu dakle, njegova ekipa. Započne težak i nadasve naporan boj. U jednom se posve neočekivanom trenutku zaleti Tom na njih sve, u obliku velikog crnog oblaka koji je pred sobom šikljao munje, pobivši pritom mnogo seljana. On je, rekao je Djedica, pobjesnio zbog inspekcije pretvorivši se u olujni oblak, te takav sad kruži okolo. Konačno, nakon dugo vremena zada posljednji smrtni udarac divu Ubojica mnogih stvari, te se povrate seljani natrag u Lepinje. Zasjeda selo i po djedičinom pitanju da li je div mrtav svi radosno viknu da jest, ali nitko nema dokaza za to, do li, opet na iznenađenje svih, mali Alokin! Tako mladi izviđač postane šerif sela i još mu se pridruže dvojica tajnih pomagača. Možda se nije dokazao u snazi, rekli bi, ali lukavost i pamet bit će ono što će dakle štititi naše selo.

Ono što je Alokin donio ispostavi se da su zmajeve ljuske s kojima bi se Tom mogao oporaviti, no igrom slučaja, napustio ga je njegov bijes. Druidica Sunčana, ipak je tražila da se vrati Sunčevina, neobična tekućina koju je Tom bezobzirno jednom zapio. Za to smo pak trebali prizvati duha i platiti mu, pa se selo dade u potragu za bankarima u šumi. Napadnu ih nekoliko puta dva izviđača, pa odustanu od potrage za bankarima i sami, što od srca što na prevaru sakupe novce. Duh im donese sunčevinu i tako inspekcija bude zadovoljena. Tako je nekako i završila priča ovog Maksimira. Za jedan običan ljetni dan, ispala je ovo vrlo naporna i teška pustolovina seljana, ali ipak sretno skončana.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona