Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir LARP IV - 14.07.2007.

Autor: Exxar

Četvrti po redu jednodnevni LARP u Maksimiru, održan je 14.07.2007. pod organizacijom udruge ''Ognjeni mač''. Kao i svaki put do sada, događaj je bio uspješan sa povećim odazivom. Organizator je i ovaj puta bio Lovro Radovčić, te Dino Jakušić.

Radnja: Jednoga vedroga i toploga podneva u selo Lepinja donja došao je glasnik grofa od Patuljačkog brda. I kaže da je grof odabrao baš to selo kako bi se odmorio od bitaka kroz koje je prošao. Naravno, grofa bi trebalo i dočekati onako kako priliči te tu počinju nove pustolovine naših vrlih junaka. Prvo je trebalo nabaviti crveni plašt koji bi se bacio grofu pod noge kao znak poniznosti, ali jao, djedica Opančič nije našao nikakav plašt. No načuo je da ga imaju jedne amazonke nedaleko od sela. Junaci odmah pohitaše zatražiti plašt od njih.No amazonke nisu samo tako htjele predati taj plašt, gospoda junaci su morali proći nekoliko testova kako bi pokazali da su muškarci dostojni nositi taj plašt. Kada su napokon nakon dugo razmišljanja i pregovaranja odlučili pristati proći te testove, jedan podmukli šumar napadne s leđa amazonke i otme im plašt. Nakon što su kukavički pobjegli amazonke su pune bijesa, tražeći osvetu napale selo no brzo bijahu protjerane.

Zatim, bile su glasine da se oko sela nalazi jedna krvoločna zvijer, zla vjeverica čije bi krzno bilo odličan poklon grofu. Nakon ne dugog traženja junaci su naišli na nju kako ih podlo promatra iz daljine, te je hrabri redovnik Basil uspio nadvladati vjevericu i ubiti ju. Trebalo je vratiti mrkvu i zelje koje se pretvorilo u repu i ciklu, kako bi grof imao što za jesti, no to nije mogao bilo tko. U šumi su postojale dvije vještice, sestre, već stoljećima posvađane. Prvi zadatak je bio pomiriti sestre kako bi zajedno napravile napitak kojim bi vratili povrće u normalu. Ali sestre su tvrdoglave i niti jedna se ne želi prva ispričati, te nakon dugog nagovaranja, junaci su ih naveli da se nađu na pola puta i ispričaju u isto vrijeme. Nakon malo sestrinskog ćaskanja krenule su raditi napitak. Sretni i zadovoljni, junaci su se vratili natrag u selo s napitkom.

Ali, to nije sve. Glasnik upita da li se nešto nalazi u okolici što bi moglo ugroziti grofov život. Tada se sjeti djedica da su kraj jezera zli ljudi gušteri, koji bi mogli biti prijetnja. Hrabri junaci nisu niti trena čekali, već su se uputili iskorijeniti to zlo. Nakon duge borbe, uspjeh. Vratili su se u selo i malo odmorili. No, eto opet glasnika koji upita, da li selo ima kakva blaga koja bi poklonio grofu. A selo siromašno kakvo je moralo je dati negativan odgovor. U trenutku kada je djedica izgubio nadu čuje se kako netko viče da karavana prolazi obližnjom cestom. Bez druge opcije, junaci pohitaše svojim oružjem i napadnu karavanu.

Pokupiše sve dragulje i zlato, te ostale vrednote pa se vratiše u selo. Sada je bilo na djedici da organizira doček. Kad, glasnik dođe i skine onu prljavu odjeću koju je nosio te ju zamijeni veličanstvenom tunikom, okićen zlatom i svojim mačem, oklop i plašt, te grb, koji jasno govoraše da je to grof. Bio je među njima cijelo vrijeme, htio je testirati njihovu odanost. Održana je velika svečanost, jela se sarma, pila domaća medovina, održao se turnir čiji je pobjednik bio Aramir. Grof je na kaju sretan i zadovoljan otišao natrag na Patuljačku goru.

Eto, još jedan uspješno završen LARP, zahvalni smo svima koji su sudjelovali te se nadamo još većem odazivu na slijedećem, petom po redu Maksimiru. :)

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona