Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Maksimir LARP II - 2.6.2007.

Autor: Exxar

sl1t.jpg Udruga “Ognjeni mač” je održala i drugi po redu jednodnevni LARP u park šumi Maksimir. Događaj je ponovno bio uspješan iako sa malo slabijim odazivom od prošloga puta dok je organizator Lovro Radovčić ponovno obavio odličan posao.


Radnja se nastavlja u selu Lepinja donja. Nakon što su ubili zeca, seljani sela su živjeli u miru sve dok se od niotkuda pojavila horda bandita i u bitci koja je nastala oteli stariješinu djedicu Opančića dok je djedica Brčić bezbrizno jeo sarmu. Nakon što su se seljani oporavili od ovog strašnog napada djedica Brčić saziva ljude da se upute u šumu i izbave djedicu Opančića od zlih bandita. Hrabra skupina brzo kreće u šumu i pronalazi kamp bandita i u njemu djedicu Opančića. Seljani su se pokušali prišuljati ali su bili vrlo brzo opaženi i započela je krvava bitka u kojoj mnogi životi bijahu izgubljeni, ali djedica Opančić je uspješno izbavljen. Nakon što su se preživjeli junaci vratili u selo stariješina Brčić govori kako je ovo bio dokaz da je selo loše branjeno i da treba izabrati nekogasl2t.jpg dostojnog da bude glavni čuvar sela. Pošto se nitko nije mogao dogovoriti stariješina je odlučio da će se održati turnir i pobjednik tog turnira će dobiti čast da bude glavni stražar. Na turniru su bile 3 discipline. Prva je bila bacanje balvana u dalj, druga streličarstvo i treća borba čovjeka protiv čovjeka sa svim raspoloživim sredstvima. Mnogi junaci su se okušali na turniru, ali nitko nije bio toliko uspješan kao Wenor koji je bio pobjednik u dvije discipline i time zaslužio mjesto glavnog čuvara sela. Kao dodatnu nagradu stariješina mu je dao mogućnost da ga se posveti svetom mrkvom koja bi mu omogućila razne sposobnosti. Nakon što su se svi odmorili od turnira stariješina govori Wenoru kako je selo prije nekoliko dana posjetio stranac sa mačem u dijelovima koji je obećao da će se brzo vratiti. Stranac se nije vratio, a stariješina je posumnjao kako su ga oteli larpbanditi. Wenoru, kao novi glavni čuvar sela, dobiva zapovijed od stariješine da organizira vojsku koja bi otišla pobiti bandite i sakupila sve sl3t.jpg dijelove mača. No neiskusni vođa nije uspio kontrolirati vojsku kako je želio i tko zna kako bi se snašao da mu u pomoc nije došla iscjeliteljica Midria i nekako podignula moral ljudima. Midria je takoder smišljala i plan da se banditi izvedu na otvoreno gdje bi se olakšala borba. Naravno neposlušna vojska nije slijedila plan i krenula je borba koja se protezala jako dugo i jako neuspješno za seljake sela Lepinja donja. Vrli junaci su na kraju, pomognuti sa kišom, uspjeli poraziti bandite i sakupiti sve dijelove mača.

Kroz cijeli larp se događalo puno zanimljivih razgovora u kojima se spominjala i ovca Mimi koja ovaj put nije bila prisutna iz nama nepoznatih razloga. Maksimir LARP je još jednom završio uspješno po igrače i stanovnike sela Lepinja donja.

Sljedeći puta se nadamo što vecem odazivu i vidimo se u Maksimiru!

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona