warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Izvještaj s LARP događaja 21.-24.05.09

Autor: ns1

img_0475.jpg Za vikend 21.-24.05.09. u Gornjoj Kupčini pokraj Krašića/Jastrebarskog održan je LARP događaj u organizaciji Udruge Ognjeni Mač. Na LARPu je sudjelovalo 20+ ljudi, više od očekivanog, te smo imali i nekoliko ugodnih iznenađenja u vidu posjetilaca koje dugo nismo vidjeli. Domaćini su priredili veliku gozbu u sklopu same igre u čast lokalnom "grofu".

Zahvaljujući izuzetno lijepom vremenu, igra je nesmetano trajala četiri dana tijekom kojih su se dogodili mnogi prevrati. Kada su se stanovnici Lepinja Donjih, koji su preko toplijih mjeseci zarađivali kruh uspostavljajući selo Erlindola u grofoviji Bergamot koje je trebalo služiti kao opskrbna postaja za lokalni rudnik zlata, vratili na svoje poslove u dotičnoj grofoviji, pronašli su blizu sela poveću skupinu neciviliziranih došljaka. Stjepan Vjenceslav pl. Goblinec, selonačelnik, pokušao je sklopiti primirje s došljacima i to je donekle funkcioniralo prvih par sati od susreta. Naime, Goblinec je, podosta grube i zle prirode, stao na žulj dotičnim došljacima te Tionolu Issarinu, sada razbaštinjenom. Stoga su se oni udružili i odlučili stati na kraj Goblincu i njegovim ljudima. I tako, dok je pošten puk radio, Goblinec i barbari vodili su rat u kojem je Goblinec izvukao kraći kraj. Uz njega na vječne poljane odoše i Garry, vjerni Goblinecov izvidnik, Tom Kukuruz, lokalni druid – nesretna žrtva ovoga rata, te došljak s istoka Huang Fa Li i jedan od barbara imenom Dimitri.

img_0525.jpgNo svakom zlu neko dobro, u grad su stigli Sigfried, satirski kovač, misteriozni mudrac te mladi i perspektivni mačevalac Ezio. Koja je sudba Fedre D'Aragon, Goblinecove družice, zasad se ne zna. Pod kraj ovoga izleta u grofoviju Bergamot pronađeni su ostali dijelovi, te je spojen patuljački mač, prvi puta spomenut u Knjizi Života. Funkcija tog mača se još otkriva, a nadamo se da ćemo je otkriti na sljedećem LARP događaju.


Sljedeći izlet u Bergamot jest krajem srpnja 2009. – nadamo se još većem broju posjetitelja.

Lijep pozdrav!

Udruga Ognjeni Mač

Galerija slika

 

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona