marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

Hurinova djeca u Algoritmu

Autor: ns1

hurin1.jpgPrije 89 godina, točnije 1918. godine, J.R.R. Tolkien počeo je stvarati roman koji danas poznajemo kao "Hurinova djeca". Iz ljubavi prema književnosti i svijetu kojeg je stvorio autor si je zadao izuzetno visoke kriterije za pisanje ovog romana što ga nikada nije u potpunosti činilo zadovoljnim. Tako se dogodilo da roman "Turambar i Foalókë" nikada nije ugledao svjetlo dana. Zahvaljujući njegovom sinu, Christopher Tolkienu, od danas imamo čast uživati u još jednom vrhunskom djelu obitelji Tolkien.


Kako bi roman približili svim nestrpljivim obožavateljima diljem svijeta i nikoga zakinuli, izdavačka kuća "HarperCollins" je pokrenula masivnu svjetsku premijeru i dana 17.4.2007. svim ljubiteljima u svijetu predstavila roman "Hurinova djeca".

 

hurin2.jpg ALI TO NIJE SVE!
Hrvatska izdavačka kuća "Algoritam d.o.o." je na dan svjetske premijere predstavila i HRVATSKO izdanje romana "Hurinova djeca" što organizaciju i kvalitetu izdavačke kuće Algoritam d.o.o. stavlja u sam vrh svjetske književne produkcije. Hrvatski ljubitelji su jedni od rijetkih u svijetu (svega 5 zemalja dobilo je priliku objaviti izdanja na svojem jeziku) koji na hrvatski prijevod ovog romana nemoraju čekati niti jednog sata.

Predstavljanje romana "Hurinova djeca" se održalo prema planu i rasporedu u Algoritmu u Gajevoj 1 gdje je prezentaciju održao Vladimir Cvetković Sever, prevoditelj romana "Hurinova djeca", dok se Algoritam sve brže i brže punio nestrpljivim fanovima. Ukoliko ste se našli u Algoritmu u trenutku promocije znajte kako ste uživali u društvu svirača, barda i, u slobodno vrijeme, "dwarfa" Ivo Turka člana grupe "The Slip" koja će ove godine obilježiti Sferakon 2007. Ovdje su se našli i pravi fanovi Tolkiena, članovi udruge "Almarenska družina" s portala Tolkien.hr.

hurin3.jpg Kako je prezentacija završila dvije strane su krenule u lov, ali svaka za svojim pljenom. Novinari su se okomili na g. Severa i marketing dok su oni pravi fanovi pohrlili prema primjercima knjige kako bi bili među prvima u svijetu koji će čitati roman "Hurinova djeca".

Iako roman nije opsežan kao trilogija "Gospodar prstenova" svakako vrijedi spomenuti kao je prožet ilustracijama fantasy majstora (ne, nažalost ne mislimo na Milivoja Ćerana) Alana Lee. Listanje prvih stranica nam već obećaje nove pustolovine i svakako vrhunsko zadovoljstvo čitanja te nam jedino preostaje da vam kažemo kako možete ubrzo očekivati recenziju romana "Hurinova djeca". A do tada vam preporučamo da potražite knjigu u svim trgovinama Algoritma diljem Hrvatske po jedinstvenoj sporazumnoj cijeni od samo 119kn!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona