godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

5. sajam vlastelinstva Dubovac - nedjelja

Autor: ns1

DSC00411.JPGNedjeljni sajam prošao je mnogo bolje nego subota. Vrijeme je bilo ljepše, program nešto bolji, a posjećenost znatno bolja nego u subotu.
Prijepodnevni program prošao je gotovo identično kao i dan prije. Prezentirali su se trgovci sa svojim domaćim proizvodima: sir, med, vino, glina... a pučanstvo se zabavljalo uz akrobate, bubnjare i plesače renesansne udruge Bratstvo svetog Mihovila. Velik interes privukla je radionica knjigoveza gdje su se učile osnove tvrdog uveza knjige. Škare, ljepenke, ljepilo i mali ukrasi ispunili su veliki stol pred Dubovcem gdje su marljive ruke učile kako uvesti knjigu. Sveprisutan i uvijek zanimljiv bio je i streličarski tabor Dubovačkih streličara gdje ste se mogli okušati u gađanju strijelama iz raznih lukova.

Ozbiljniji program počeo je popodne oko 17 h kada je Aureus Unicornis održao prezentaciju mačevanja, ali ovaj puta i polaznici njegove škole mačevanja koja je trajala oko dva tjedna. Tako je nekoliko parova pokazalo svoje vještine baratanja mačem, dok je zadnji par iz Dubovačkih streličara svojim gegovima i neozbiljnim mačevanjem nasmijao publiku. Do tada se već sakupio pristojan broj posjetitelja za jedan manji sajam pa ih je bilo preko nekoliko stotina koji su okružili prostor ispred utvrde. Ubrzo nakon mačevanja ponovno su se predstavili akrobati, bubnjari i plesači. A to je sve bio uvod u grupu Artistika koji su izveli svoju "Odu ludosti". Skeč sa žongliranjem sablji iznad žene iz publike, skidanje korice kruha s dječje glave ciglom i slične ludosti, kao i njihov nastup, u potpunosti su razbudili sve posjetitelje, nasmijali ih i napravili izvrstan uvod u večernji, zadnji dio programa. Dok je puk čekao veliki vrhunac, krvnici i mučitelji prezentirali su svoje proizvode u obliku "Klade za mučenje ljudi d.o.o." gdje su na nevinoj publici pokazali njihovu efikasnost i trajnost.

DSC00418.JPGVečer je završila sa spektakularnom engleskom kazališnom skupinom "Madhouse theatre" koji su izveli sva djela W. Shakespearea u otprilike 2 h. Naravno, skraćeno, moderno i urnebesno. Za ovaj događaj su se posebno naplaćivale ulaznice, ali za 40 kn dobili ste zabavu koja vrijedi barem trostruko. Ukoliko vam se ikada pruži prilika da pogledate njihov nastup, svakako otiđite.

I tako su završili 5. dani sajma vlastelinstva u Dubovcu. Sajam je još otvoren za posjete školskih grupa, ali što se tiče javnosti, ovo je bio njegov zadnji dan.

Kao događaj koji obilježava Karlovac i njegovu županiju, ne samo turistički već i povijesno, očekivalo se mnogo više posjetitelja, ali i mnogo više izlagača, kao i potpora same Turističke zajednice. Dubovac je u povijesti bio poznat kao veliko sajmeno mjesto gdje su se okupljali izlagači iz svih okolnih gradova, pa čak i država. Tako je i zamišljen ovaj događaj kao rekonstrukcija povijesti s naglaskom na sajam, a ne na viteške borbe. Stoga nije bilo previše sudionika i viteških udruga, dok je onaj zabavljački dio naglašen maksimalno jer, na kraju krajeva, tako je to i bivalo na sajmovima: jeli ste, pili, trgovali, a lude i akrobati su vas zabavljali. Ukratko, Sajam vlastelinstva Dubovac prošao je u mirnom i opuštenom druženju među posjetiteljima i izlagačima, a za iduću se godinu nadamo da će biti znatno posjećeniji i bogatiji, kao i medijski više eksponiran.

 

Galerija slika

 

Plesovi i zabava:

Borbe:

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona