Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Završetak Sferakona 2007

Autor: ns1

U znaku cybergreena
(Pokreta za čistu industriju, jer 'zeleno' je seksi)

 Zadnji dan (u nedjelju, 22.04.2007) trodnevne konvencije SFeraKon 2007 (www.sferakon.hr)., koja se održava u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva bit će u znaku cybergreena – pokreta za čistu energiju. Na taj način SFeraKon će se priključiti obilježavanju Dana planeta Zemlje.

Osim što su organizatori pokrenuli veliku akciju reciklaže na SFeraKonu, a u sklopu koje će se sve smeće koje ostave posjetitelji konvencije reciklirati (odvojiti PET i druga ambalaža), također će se na konvenciji održati niz zanimljivih predavanja o Zemlji i čistoj energiji.

Drugim riječima, sutra, u nedjelju, Davor Horvatić sa zagrebačkog PMF-a govorit će o tome "Zašto je moderna fizika fantastičnija od znanstvene fantastike?". Nadalje, Damir Mikuličić održat će predavanje pod nazivom "Zemlja, taj naš svemirski brod", a Bojan Pećnik predavat će o nastanku planeta.

Počasni gost SFeraKona, Bruce Sterling, jedan od začetnika cyberpunka i ugledni svjetski futurolog, govorit će o našoj budućnosti na svom predavanju o futurologiji. Sterling je 1998. godine utemeljio pokret Veridian Design (www.viridiandesign.org), koji promiće ideju cybergreena. To je pokret za zelenu (čistu) industriju. Sterling smatra da 'zeleno' mora biti seksi da bi ga društvo prihvatilo, te svoj projekt Veridian Design tako i promovira.

"Prije devet godina shvatio sam da će nakon eksplozije internetskog 'dot-coma' uslijediti eksplozija 'dot-greena', odnosno cybergreena. Stoga sam pokrenuo projekt Veridian Design koji promiće cybergreen. Neki su to shvatili, a neki još uvijek ne, i misle da se šalim. Oni i dalje misle da 'zeleno' znači 'alternativno'. No, u 21. stoljeću 'zeleno' će biti svuda oko nas i ta će promjena obilježiti suvremeni kapitalizam. Poruka je jednostavna - tvrtkama se ne isplati ubijati svoje korisnike! Mnoge su kompanije to već shvatile, a u 2007. godini 'zeleno' je više seksi nego će biti ikad poslije, jer sada nam slijedi odlazak 'smeđih' industrija", izjavio je Bruce Sterling, začetnik cybergreen pokreta Veridian Design i počasni gost SFeraKona 2007.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona