Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Sferakon: petak, 20.4.07 - petkovni izvještaj

Autor: ns1

sferakon_20_4_c1.jpg Petak, prvi dan i najkraći dan Sferakona polagano se bliži kraju... onom službenom!

Počelo je prema planu, nastavilo se prema tradiciji.

Bruce Sterling, počasni ovogodišnji gost je unatoč zlim glasinama i dezinformacijama uspio doći do Zagreba i Sferakona te se predstavio svojim fanovima čak 1h duže od planiranog uzevši tako 1h nasljedniku dvorane A.Žiljku koji će to nesumnjivo nadoknaditi.

Pri ulasku u Sferakon posjetitelje je dočekala bogata ponuda Algoritma, te drugih manjih izdavača. Ukoliko niste odmah na početku potrošili svoj džeparac u nastavku ste zasigurno izgubili sve, ili dobili, ovisno o gledištu. Svakako najzanimljiviji dio Sferakona čine udruge sa svojom raznolikom ponudom.

"Ognjeni mač" - LARP udruga koja se trudi promovirati RPG igre uživo. Ako vam još nije jasno zamislite se kako 3 dana trčite po šumi u odjeći šumskog vilenjaka, vitlajući spužvastim mačem... i niste jedini. Na njihovom štandu ste mogli okušati se u bacanju bodeža - larpovskih naravno, gatanju iz...nečega(?) i pregledavanju njihovih slika i doživljaja s LARPa.

sferakon_20_4_c2.jpg Odmah preko puta njih smjestila se nova udruga "Almarenska družina" koja okuplja sve ljubitelje Tolkiena i njegovih djela pa ste tako na njihovom štandu mogli pregledati (i kupiti) njihove bedževe, majce, razna djela njihovih umjetnika: lorienski listovi, nakit, kaligrafski natpisi tengwarom te razna poučna djela kao "Gramatika Quenye". A ako ste imali sreće mogli ste ugledati rohanskog viteza kako čuva štand.

Ovdje su se našle i udruge ljubitelja Star Warsa i Star Treka koje su se smjestile jedna do druge te se svim prolaznicima trudili objasniti kako Luke Skywalker se nikada nije vozio na zvjezdanom brodu Enterprise i kako kapetan Kirk nije spašavao situacije koristeći Silu (The Force). Za one hrabrije i odvažnije nudile su se razne tombole za smješne cijene kao 3kn, inovativne igre u kojima je nemoguće pobjediti ako slijedite pravila i razni fanzini navedenih Udruga.

Malo niže od njih smjestila se mistična udruga "Zaštitnice Midgarda" koje su privlačile sa svojom inovatinvom ponudom magičnih runa, soli, te ostalih mističnih pripravaka kojima su se bavili naši preci.

Uz Udruge smjestilo se i štand "Nakit iz snova" koji je imao bogatu ponudu raznog ručno rađenog nakita svih vrsta oblika kojeg možete zamisliti a i onog kojeg ne možete zamisliti!

Ovdje se prezentirala još jedno udruženje LARP ljubitelja koji igraju prema AMTGARD pravilima i jedno od njihovih događaja su "Rajski Vrhovi VI".

sferakon_20_4_c4.jpg Uz bogatu štandovsku ponudu Sferakon je organizirao i niz predavanja, igara i igraonica, tako su svi koji su se željeli okušati u kompjuterskim igricama to mogli tek od 22h kad se igraonica uspjela osposobiti. Sve ostale igre su se odvijale u posebnim prostorijama samo za igrače gdje su se igrali 3Dragon Ante, Vampire TCG, GURPS, DND te ostale ne-kompjuterske igre.


Kraj petka je označio već tradicionalni Sferakon Survivor u kojem se natjecao Security team protiv ostalih hrabrih suučesnika. Survivor se sastojao od niza disciplina koje su zahtjevale snalažljivost igrača i rad cijelog tima. Sve što možemo reći jest: "Trekiji su pobjedili!"


Petkovni program se priveo kraju, udruge su polagano raspremale svoje štandove, predavanja su završila, a igre... igre su tek počele! Igraonica je tek zaživjela na kraju kad su su se igrači uživjeli u igre.

Petak je najkraći, ali je trajao toliko dugo da se pitamo koliko će tek trajati subota koja je najduža. Ostaje nam za saznati!

Čitajte nas i sutra.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona