Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Rikon 2010. petak

Autor: Belmorn

PA088967Jučer je u prostorijama Filozofskog fakulteta počeo rikonski vikend. Petak je proveden u znaku opuštenog druženja i predavanja.

Prošlogodišnja lokacija Astronomskog centra nažalost nije zadržana za ovogodišnju konvenciju, ali su prostorije starog Filozofskog fakulteta dovoljno prostrane da u svoje hodnike smjeste veliki broj posjetitelja. Ugodno vrijeme značilo je i druženje pred ulazom, i to u kasne sate daleko nakon kraja programa.

Marko Fančović otvorio je predavanjem o Timu Powersu i njegovom opusu. U duljinu je pričao o njegovom prijateljstvu s Philipom K. Dickom, počecima steampunka i drugim zanimljivostima. Kao autor "Na čudnijim plimama", Powers je htio provesti večer s Deppom, glumcem koji tumači glavnu ulogu u novim Piratima inspiriranim upravo tom knjigom. Fančović barata i drugom trivijom pa publika s njegovog predavanja izlazi sa smiješkom.

PA088956Predavanja koja su uslijedila redoviti su posjetitelji konvencija već imali priliku odslušati. Boris Švel je reprizirao priču o austro-ugarskom stempunku, tehnološkom razvoju monarhije, njenom naoružanju i razlozima njihovog poraza u Prvom svjetskom ratu.

Samoprozvani "Čovjek u kariranoj košulji", Aleksandar Žiljak, je pak kroz leću Aliena sažeo cijelu dotadašnju povijest SF-a na filmu, kao i analizirao paralele s Hladnim ratom i protukomunizmom.

Većinu publike privukla je Milena  Benini sa svojim predavanjem o kontroverznom Sumraku u kojem se osvrnula i na metamorfozu vampira iz mitološkog čudovišta u romantične likove iz ženske literature.

PA088907Prva točka zabavnog programa također se osvrnula na nemrtve krvopije, ali iz kineziološke perspektive. Dvojica improvizatora usporenim su nastupom pokušali objasniti kakve sve napore uključuje jedan prosječan vampirski ugriz. Iako je glas s računala objašnjavao kineziološke pojmove (za koje su i glumci priznali da ih ne razumiju) publika je ostala očarana i nagradila glumce pljeskom.

Petak je završio Horror kvizom u kojem su natjecatelji trebali pogoditi kadrove iz nekih kultnih filmova strave. U sklopu kviza održano je i brzinsko natjecanje u oponašanju zombiea tokom kojeg je ozlijeđena jedna plastična čaša i nekoliko ljudi.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona