Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Prva večer Parnog zakona

Autor: ns1

U četvrtak 26.5. je započeo prvi dan Parnog zakona - mini steampunk konvencije. Iako je originalno konvenciju trebala započeti Milena Benini, morala je odgoditi predavanje zbog privatnih obveza.

2011-05-26_20.59.41 Prvo predavanje otvorio je Boris Švel s "Austro-ugarskim steampunkom". U potrazi za nečime što nije viktorijanska engleska, a da je na domaćem tlu otkriveni su mnogi zanimljivi tehnološki pokušaji austro-ugarske monarhije. Iako niti jedan nije doživio proizvodnu fazu njihovi nacrti, ideje i prototipi svakako daju steampunk mašti na volju.

2011-05-26_22.20.42

Drugo predavanje te večeri je održao Davor Horvatić dotaknuvši se Faradayea i Tesle. Ujedno se osvrnuo na činjenicu kako je zapravo steampunk prikaz vremena kada nam je svijet bio čudesan, magičan i neotkriven. Otkrivanjem kvanta i još mnogih drugih fizičkih zakonitosti, naš svijet je krenuo u jednom smjeru iz kojeg više nema povratka. Postavlja se pitanje: "Što bi bilo da nekolicina tih znanstvenika nije dovela do otkrića i znanosti danas? Bi li Teslina želja za slobodnom energijom prevlada?" Svakako zanimljivo i zabavno predavanje za kraj ove mini konvencije.

Konvenciju je posjetilo oko 30ak posjetitelja, međutim sutra i u subotu se očekuje znatno više. Čestitamo ekipi iz SRP-a na organizaciji Parnog zakona i pozdravljamo inicijativu za ovakvim događanjima.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona