kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

sferaI ove godine možete uživati u programima 36.Dane znanstvene fantastike pod popularnim nazivom SFerakon 2014. Tema ovogodišnjeg SFeraKona su "Paralaleni svjetovi i alternativna povijest", a s tom temom vas tradicionalno čekaju radionice, predavanja, cosplayeri te poznati domaći i strani predavači.

Liburnicon 2009 - petak 24.7.

Autor: ns1

P1010083.JPGOvo ljeto se održala još jedna konvencija znanstvene fantastike i fantasyja -LIBURNICON 2009. Lokacija konvencije je Opatija - naš turistički dragulj, a cijela konvencija je prilagođena ljetnim vremenima pa je tako naglasak na program stavljen u popodnevnim i večernjim satima. 

Petak kao prvi dan je s programom počeo već u 17:30 kad je prezentirano streličarstvo, otvorene igraonice i izložba Ivane Režek, a nastavilo se prezentacijom Hrvatskog svemirskog programa te radionicama robotike i origamija. Otvorenje Liburnicona 2009 službeno je počelo u 19:30 sa srednjovjekovnom lakrdijaškom predstavom "Oda ludosti" grupe Artistika koji su i ovaj puta oduševili publiku svojim žonglerskim umijećem i duhovitim nastupom.

P7240110.JPGUbrzo nakon toga krenula je glavna tema dana "Genetika - mapa budućnosti" u obliku talk-showa kojeg je vodio Krešimir Mišak, a gosti su bili fizičar akademik Vladimir Paar, genetičarka prof.dr.sc. Đurđica Ugarković i etičar prof.dr.sc. Elvio Baccarini. Svaki od njih je iz svojeg gledišta struke objasnio prednosti i opasnosti genetike kao znanosti i potencijalne tehnologije. Tako je Vladimir Paar istaknuo da postoje predviđanja da će muškarci izumrijeti u dalekoj budućnosti, te da istraživanje ljudskog genoma kao i upravljanje genima nudi moguće rješenje tog problema. S etičke strane se javlja pitanje etičnosti istraživanja na živim bićima, ljudima, embrijima, ali i predviđanje mogućih problema do kojih nova tehnologija i znanost mogu dovesti. U razgovoru je spomenuta već zaboravljena ovca Dolly koja je uspješno klonirana. Zahvaljujući tom eksperimentu potvrđene su dvije važne stvari: da je starost genetički proces i da je kloniranje moguće. Ovca Dolly je naslijedila starost svoje "majke" što je dovelo do zaključka da sve stanice, osim spolnih, "pamte" svoju starost, dok kod spolnih stanica na još neobjašnjen način dolazi do brisanja te memorije. Tom problematikom se bavi EPIGENETIKA koja proučava promjene na DNA. Do nedavno se vjerovalo da je DNA nepromjenjiv, ali najnovija istraživanja pokazuju da se DNA mijenja tijekom naših života "sam od sebe". S druge strane, etika ovdje postavlja pitanje "Ako kloniramo Einsteina, hoćemo li dobiti novog Einsteina?" Akademik Paar je zaključio da je DNA holistički sustav (informacija). Nakon ovce Dolly prešlo se na pitanje GMO-a. Hrana i ostali proizvodi bazirani na GMO-u nastali su na pretpostavci da 1 gen upravlja 1 osobinom, a kasnije se ustanovilo da 1 gen upravlja mnogim osobinama i da ih je trenutno nemoguće sve otkriti. Stoga se GMO polagano napušta i usmjerava prema prirodnim proizvodima (prirodna soja). Zaključak je da nismo spremni za GMO hranu i da je genetiku potrebno još jako dobro ispitati i istražiti prije bilo kakvih tehnoloških primjena.

P7240208.JPGSlijedeće predavanje, odnosno prezentacija, bavilo se Teslinom idejom o bežičnom prijenosu električne energije. Prezentaciju je održavao Davor Emard koji je proučio Tesline teorije te ih kompjuterski simulirao i na neki način dokazao da je Teslina teorija moguća. Iako je prezentacija bila namjenjena onima s predznanjem u elektrotehnici i elektronici, možemo zaključiti da bežični prijenos električne energije nudi mnoga obećavajuća tehnološka dostignuća kad bi ih se detaljnije istražilo.

Oko ponoći na terasi Liburnicona 2009 započelo je natjecanje "Brzinsko izjedanje Dionizijevih lubenica". Tri ekipe od 2 člana su se natjecala u količini pojedenih lubenica u 5 minuta. Pobjedili su članovi riječke skupine "3.Zmaj" s 4 pojedene kriške lubenice. Kvaka je bila u tome što su prije natjecanja morali popiti pola litre vode, a lubenice su bile natopljene votkom.

Program petka se nastavio u noć u glazbenom okršaju koji je izgleda postao tradicija na svim konvencijama, kao i Lov na blago.

P7240237.JPGLiburnicon 2009 je ove godine prikupio "velik broj" posjetitelja ako na njega gledamo kao na minikon zbog vremena trajanja i količine programa. Ležerno i opušteno druženje posjetitelja je bilo nezaobilazno, a ovih nekoliko predavanja je bilo potpuno posjećeno i interaktivno.

  Subota obećava nešto zanimljiviji program od kojeg se jedan dio održava i na samoj plaži u Opatiji što ovoj konvenciji svakako daje originalnu notu. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona