Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Najava Istrakona 2013

Autor: Belmorn

istrakon2013Bliži nam se 14. Istrakon koji će se i ove godine održati u Pazinu. Tema konvencija „Elementi“ staviti će naglasak na fanatasy, ali će se predavanja i dalje usmjeravati na kvalitetne znanstvene i SF teme.

Istrakon će se kao i uvijek održavati u Pazinskom Spomen domu, a veliko otvorenje je u petak 22. ožujka. Ove godine je naglasak na dominantnu temu konvencije, a ne na počasne goste (kao što je bilo proteklih godina). Podsjetimo, prošle je godine tema Istrakona bila Apokalipsa, a počasni gosti Carrie Vaughn i Semir Osmanagić.

Za sada još nije objavljena potpuna satnica, ali su poznata pojedina predavanja, turniri, radionice i točke programa. Damir Horvatić je najavljen sa predavanjima o Vatrozidu crnih rupa i Higgsovom bozonu, a ostale zanimljivosti uključuju i talk-show književno druženje sa piscem Goranom Skrobonjom.

Posjetitelji će moći igrati Pathfinder Society Organized Play, The One Ring Adventures ili ogromnu verziju Settlers of Catan. Za one koji žele znati više tu će biti predavanja Gorana Dimića o RPG igrama i njihovim konceptima uporabe magije.

Istrakon traje od petka do nedjelje, vidimo se u Pazinu!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona