xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Preminuo Robert Asprin

Autor: Aronys

robert.jpgU svom domu u New Orleansu, jučer je preminuo veliki pisac SF-a i fantasyja - Robert Asprin (1946.-2008.).

Bob, kako su ga zvali prijatelji, je bio autor mnogih djela, no najpoznatiji je po svojem "Myth" serijalu - sedamnaest knjiga u kojima je opisao svoj humorističan svijet u kojem se isprepliću fantasy i SF. Nadživjeli su ga majka i sestra, a za sobom je ostavio kćer i sina.

Za sobom je ostavio i nekoliko nedovršenih projekata, a trebao je biti i počasnim gostom jedne velike SF konvencije nadolazeći vikend. Ostavio je značajan trag u književnosti, pa tako i životima mnogih obožavatelja i mnoštva likova koje je stvorio.

Pokoj mu duši. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona