Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Putovanje kroz vrijeme

Autor: ns1

crvotocina-v.jpg

Ono što smo donedavno gledali na filmovima i čitali u knjigama "ubrzo" bi  moglo postati realna budućnost.

Einsteinov kolega, Kurt Goedel je 1949. prvi upozorio na mogućnost putovanja kroz vrijeme. Danas, gotovo 50 godina poslije, saznajemo da bi se to moglo i ostvariti. Znanstvenici Arefeva i Volovič uvjereni su da bi se mogle kreirati minijaturne svemirske crvotočine koje bi subatomskim česticama omogućile putovanje kroz vrijeme.

Naravno, to nije moguće izvesti bilo gdje, već u Europskom centru za nuklearna istraživanja - CERN. Da, onaj iz knjige "Da Vincijev kod", koji ima LHC (veliki hadronski sudarač) koji se proteže kroz dvije države (Francuska i Švicarska) i u kojem bi ti uvjeti, prema njihovim uvjerenjima, bili mogući .

"Spoznali smo da bi crvotočine mogle biti stvorene kao rezultat sudara subatomskih čestica", rekla je dr. Afereva. Takva tvrdnja nije naišla na potpuno odobravanje svih kolega iz CERN-a, ali je nitko nije opovrgnuo kao nemoguću. Najboliže tome bio je fizičar Brian Cox iz CERN-a: "Ako se crvotočine pojave u LHC-u, sam ću pojesti šešir koji mi je darovan za moj prvi rođendan i prije nego što mi ga stignu dati", rekao je Cox.

Moguće ili ne, činjenica je kako se budućnost koju su SF pisci pisali polagano ostvaruje. I dok većinu toga vidimo danas oko sebe, sve je manje i manje neostvarenih SF scenarija. A kao što je moj profesor dr. Skala iz elektronike rekao pri temi novih otkrića i postignuća: "Čovjek je fascinatno biće. Što on naumi to i ostvari!" Stoga, ako slučajno vidite nekoga tko vam sliči, tko zna, možda ste to baš vi...

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona