xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Glass official theatrical posterU kinima se ovih dana vrti Glass, treći film iz prve Shyamalanove trilogije. Neslomljivi Overseer (Bruce Willis) obračunat će se s nadljudski moćnim Beastom (James McAvoy), i starim neprijateljem Glassom (Samuel L. Jackson).

Tajna društva: Slobodni zidari VII

Autor: Vekky

Square_and_CompassPolitika su procesi i način na koji se donose odluke unutar jedne grupe ljudi. Iako se obično politika odnosi na vlade, političko ponašanje se opaža u bilo kojoj grupi ili instituciji koju sačinjavaju ljudska bića[1].

Pojam pravne države, u svom suvremenom teorijskom značenju,  sociološka je kategorija koja daje optimalne okvire za ljudske slobode, jednakost ljudi u prilikama za uspjeh.

Drugim riječima to je država u kojoj ne vlada pojedinac ili grupa, nego vlada pravo i svi su obavezni pokoravati se toj vladavini.

Ta vladavina prava mora počivati na opće društvenim humanističkim principima kao što su: pravda, pravednost, prirodna ljudska prava, moral i demokracija. Pravna država, kao teorijski koncept i model za ostvarivanje optimalne ljudske pravde u društvu, označava jednu demokratsku civilnu državu. U toj državi nitko nije iznad prava pa ni zakonodavac, kao što je to rekao Gustav Radbruh[1].

Tako kaže definicija i teorija. No, je li  sve baš tako i kome doista politika služi? Osvrnimo se oko sebe.

Gdje god se slobodni zidari pojave u politici, rađaju se teorije zavjere i primisli o "Novom svjetskom poretku". No, oni se, kako kažu, "drže izvan svega" i gotovo mantraju o njihovom "ne miješanju u politiku". Doista? Trebamo li im vjerovati? Krenimo zajedno u novo "istraživanje" :).

Pogledi na grb, zastavu ili čak novac neke nacije obično su dovoljni kako bi se iz njih iščitali opće poznati slobodnozidarski simboli[2]. Samo slučajnost?

nicaragua

U "Basic Principles United Grand Loge of England", u novoj verziji iz 1989. godine pisano je: "Diskusija o religiji i politici u sklopu Lože je zabranjena". U "Internacionalnom leksikonu slobodnog zidarstva" navodi se da je: "Slobodnozidarski pogled na politiku donesen na temelju etičkih ideja pravednosti, jer su slobodni zidari etičko-filozofsko društvo", ali dalje stoji: "Kulturna politika koju slobodni zidari sprovode u smislu obrazovanja i humanizma ne stoji u suradnji s politikom moći ili dnevnom politikom [3]" . Što sad? Politika moći i dnevna politika ne, kulturna politika da. Dakle, ipak – politika?

washingtonDa su masoni kroz povijest odigrali značajnu ulogu, počevši od američke i francuske revolucije pa do današnjih dana, postoje brojni dokazi i pisani dokumenti. No, taj odnos možemo puno bolje razumjeti ako nabrojimo nekoliko značajnih imena koja su pripadala masonskim ložama i to počevši s američkim predsjednikom Washingtonom.

Slijede: Monroe, Jackson, Polk, Buchanan, Andrew Johnson, Garfield, Taft, Harding, Truman, Ford, Teddy i Franklin Roosevelt. Također značajni američki masoni su: Benjamin Franklin, Paul Revere, Davy Crockett i J. Edgar Hoover[4].

Churchill01Značajni neamerički masoni su između ostalih: Winston Churchill, Horatio Nelson, Arthur Wellington, Sir John Moore, Simon Bolivar, Giuseppe Garibaldi, Joseph Haydn, W.A Mozart, Goethe, Voltaire, Puschkin[5]...

Masonska krilatica "Ordo ab Chao" ("Red iz kaosa") gleda se kao njihov pokušaj uvođenja reda u različita ljudska vjerovanja i filozofije – stvaranje novog svjetskog poretka?

U "Katekizmu stupnja učenika" Velike engleske lože navedeno je, između ostaloga, da masonstvo uči prihvaćanje religije te davanje podrške Vladi[6]. Ako neka organizacija podržava najvišu političku instituciju neke zemlje, to je, za mene, nepatvorena čista politika.

Godine 1986. Roger Leray, Veliki majstor Grand Orient (francuske) lože, izjavio je u jednoj francuskoj TV emisiji kako "ako smatramo da je u slobodnom zidarstvu umjetnost upravljati društvima, tada smo u pravom smislu tih riječi – politička organizacija[7]".

roger_leray

Međutim, oni se nikada nisu predstavili kao politička organizacija, nikada nisu istupili i dali nekakvo podrobnije objašnjenje o sebi - ponašaju se kao da ne postoje. Njihove službene internet adrese i broj telefona organizacije su poznati i javno prezentirani putem interneta, ali o sebi ne pišu mnogo – vjerojatno žele da sve ostane unutar „kuće“.

S tom vidljivom/nevidljivom strategijom im je i uspjelo da budu gotovo "nedodirljivi". Pokušali su ih uništiti i kraljevi i pape – uzaludno... Njihov princip je jednostavan i efektivan: svaki pripadnik bratstva treba pomoći drugome koliko može. I upravo se tako posljednjih 300 godina razvijala mreža novca, moći i političkog utjecaja.

benjamin_disraeliBiti dio te mreže bila je česta motivacija političarima da im se priključe. Britanski premijer Benjamin Disaraelli (i sam slobodni zidar) 1876. godine otvoreno je izjavio: "Novu povijest Europe mogu pisati samo oni koji su uvedeni u tajne tajnih društava. Ako im je u interesu oni mogu započeti i ratove [8]". Gotovo kao da je Disarelli uputio pogled prema našem, 21. stoljeću, kada internacionalne elitne organizacije rade za i u ime globalizacije i internacionalnih banki i koncerna.

jim_marrs_bio_imageStručnjak za tajna društva, novinar Jim Marrs kaže: "Novi svjetski poredak nije fantazija teoretičara zavjere i paranoika. On (NWO) je jasan cilj tajnih društava, organizacija i grupa koji su pod utjecajem starih redova kao što su slobodni zidari[9]."

Da bismo pokazali, a možda i dokazali aktivno sudjelovanje masona u politici, potrebno je zaviriti u povijest.

Mnogi znaju kako su masoni pokretači francuske revolucije, no da su bili duboko umiješani i u Američki rat za nezavisnost manje je poznata činjenica. No, o toj temi ćemo pričati u našem slijedećem članku.

 

Izvori:

[1] http://bs.wikipedia.org/wiki/Politika
[2] http://whaaat.de/truewords/?p=2013
[3] http://www.internetloge.de/arst/basicp.htm
[4] http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Freemasons
[5] http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Freemasons
[6] Guido Grandt: "Crna knjiga masonstva"
[7] http://www.ina.fr/video/LXC04001162/interview-de-roger-leray-grand-maitre-du-grand-orient-de-france.fr.html
[8] http://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Disraeli
[9] Jim Marrs: „Tajni vladari“

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona