jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Lawrence E. Joseph: Apokalipsa 2012

apokalipsa2012Neki se kunu da je ova godina - godina Apokalipse, a što o svemu misli pisac Lawrence E. Joseph pročitajte u recenziji njegove knjige "Apokalipsa 2012" koju je izdala nakladnička kuća V.B.Z.

 

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari IX

Autor: Vekky

znak_zidarstvaDragi čitatelji donosimo vam još jedan članak iz naše serije o slobodnim zidarima. U ovom pročitajte koja je bila njihova uloga u Francuskoj revoluciji.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari VIII

Autor: Vekky

znak_zidarstvaNakon što smo u prošlom članku pisali o petljanju slobodnih zidara s politikom, u ovom možete pročitati o Sinovima slobode, Bostonskoj čajanci i naravno, o Georgeu Washingtonu.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari VII

Autor: Vekky

znak_zidarstvaNaši slobodni zidari nastavljaju dalje (kao da bi ih itko i mogao spriječiti). Donosimo vam 7. dio o tom tajnom društvu, a ovoga puta pričamo o njihovoj upetljanosti u politiku (iako se kunu da nemaju veze s njom ^^).

Opširnije...

Atlantida - put prema mogućem izvoru legende

Autor: Max

atlantiscityKako i sam naslov kaže - u ovom članku pozabavili smo se mogućim izvorom legende o Atlantidi. Pročitajte gdje je Platon možda pogriješio i kakve veze sa svime time skupa ima Tantal. I naravno, uživajte na ovom putovanju :).

Opširnije...

Fred A. Wolf: Nova alkemija

nova_alkemijaPredstavljamo vam recenziju knjige "Nova alkemija", autora Freda Alana Wolfa, koju je izdala nakladnička kuća V.B.Z.

Opširnije...

Tajanstvene civilizacije: Atlantida II

Autor: mikasb

atlantiscityU prvom članku o Atlantidi govorili smo o njenom mjestu u legendama i povijesnim zapisima. Međutim, u današnje vrijeme „pronalazi“ se sve više mogućih lokacija Atlantide stoga ćemo se u ovom članku osvrnuti na neke od njih.

Opširnije...

Michael Brooks: 13 stvari koje nemaju smisla

13-stvari-koje-nemaju-smislaIz nakladničke kuće Ljevak ovaj put vam predstavljamo knjigu znanstvene tematike autora Michaela Brooksa, pod nazivom "13 stvari koje nemaju smisla".

Opširnije...

Lawrence M. Krauss: Fizika Zvjezdanih staza

fizika_zvjezdanih_staza_lightboxSvim ljubiteljima SF-a, a posebice “Zvjezdanih staza”, predstavljamo recenziju neobične i zanimljive knjige “Fizika Zvjezdanih staza”, autora Lawrencea M. Kraussa u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk

Opširnije...

Jean-François Signier i Renaud Thomazo: Tajna društva

tajna_drustva_lightboxJedna od najvećih francuskih izdavačkih kuća Larousse donosi nam izvanrednu knjigu "Tajna društva" čije je hrvatsko izdanje priredila Naklada Ljevak.

Opširnije...

Tajanstvene civilizacije: Atlantida I

Autor: mikasb

atlantiscityDonosimo vam prvi članak o mitskoj (za sada) Atlantidi. U njemu pročitajte kako je Platon pokrenuo mit i što se s legendom događalo sve do Edgara Caycea.

Opširnije...

Laurence Gardner: Loza Svetog grala

Autor: abbigail

Loza_svetog_gralaKroz recenziju vam predstavljamo još jednu knjigu iz ponude izdavačke kuće Mozaik knjiga. Pročitajte nešto više o "Lozi Svetog grala" autora Laurencea Gardnera.

Opširnije...

Peter Fiebag i ostali: Misteriji istoka i zapada

Autor: Natalija

misterijiPeter Fiebag, dr. Eimar Gruber i Rainer Holbe napisali su knjigu "Misteriji istoka i zapada" koju je izdala nakladnička kuća Mozaik knjiga. Više o knjizi pročitajte u recenziji koja slijedi.

Opširnije...

Serge Hutin: Alkemija

alkemijaPredstavljamo vam recenziju knjige "Alkemija", francuskog autora Sergea Hutina, u izdanju nakladničke kuće Jesenski i Turk.

Opširnije...

Laurence Gardner: Kraljevstvo gospodara prstenova

Autor: Natalija

kraljevstvoŠto donosi knjiga "Kraljevstvo gospodara prstenova: drevne predaje o prstenu i gralu", autora Laurencea Gardnera u izdanju Mozaik knjige, pročitajte u našoj recenziji.

Opširnije...

Peter James i Nick Thorpe: Drevni misteriji

drevni_misterijiPredstavljamo još jednu zanimljivu knjigu u izdanju Mozaik knjige. Danas je riječ o "Drevnim misterijima" autora Petera Jamesa i Nicka Thorpea.

Opširnije...

Leslie Kean: NLO-i

Autor: Nea

NLO1Predstavljamo vam novu izvrsnu knjigu izdavačke kuće "Planetopija" pod nazivom "NLO-i", autorice Leslie Kean .

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari VI

Autor: Vekky

znak_zidarstvaČemu toliko neprijateljstvo religijski organizacija prema masonima? Ima li slobodnih zidara u srcu Vatikana? I još mnogo toga pročitajte u članku koji slijedi.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari V

Autor: Vekky

znak_zidarstvaU petom dijelu o slobodnim zidarima pročitajte nešto više o povezanosti slobodnih zidara s okultizmom, kao i njihov odnos sa Židovima.

Opširnije...

Tajna društva: Slobodni zidari IV

Autor: Vekky

znak_zidarstvaIspričali smo vam puno toga o povijesti slobodnih zidara i legendama vezanim uz njihov nastanak, o njihovoj unutarnjoj organizaciji, ritualima i prvim stupnjevima članstva. No, većini ljudi najzanimljivije su glasine o njihovoj povezanosti s crnom magijom. Stoga u ovom članku krećemo s tim, ali za početak samo malo...

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona