Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nagrađeno 100 mladih Britanaca

Autor: Isenhart

ywa2010

Osvojiti "The Wicked young writers award" jedinstven je uspjeh za sve mlade pisce na području Ujedinjenog Kraljevstva. Ono svake godine nudi sudjelovanje u rasponu od 5 kategorija (ovisno o godinama života). U potrazi za savršenom kombinacijom izričaja, mašte i kreativnosti, i ove se godine održala svečana ceremonija u Londonu.

Redom se proglašava najboljih 20 autora u svakoj kategoriji, ali samo najbolji pojedinac osvaja posebnu nagradu da upozna članove ekipe nakon showa. Svih 100 autorskih djela biva objavljeno u WICKED Young Writers' Award antologiji.

Sudjelovanje u natječaju je potpuno besplatno, sve što treba trebate je status mladog Britanca i zrno dobre inspiracije. Sastavci moraju biti u elektronskom obliku i ne duži od 750 riječi. Suci donose krajnju odluku bez ikakvog udjela onih koji se natječu, a jednom dobivena nagrada ne može biti poništena. Dok sanjamo kako će i Hrvatska jednog dana imati sličan natječaj, evo imena pobjednika:

Pobjednici su:

  • 5-7 godina: Rhiannon Paton - For Ruby, The Raven Who Liked Raisins
  • 8-10 godina: Matthew Burson - Over That Dune & Growing Up
  • 11-13 godina: Caitlin Jenkins - A Toast To Art
  • 14-16 godina: Danny Tate - Ethel
  • 17-25 godina: Laura Wright - Reflections

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona