Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Chaosium novosti iz svibnja 2011.

Autor: Exxar

Iz Chaosiuma su prošli mjesec došle najave čak dva BRP naslova vezana uz magiju te Call of Cthulhu igre za mobilne uređaje, a objavili su i kako je Miskatonic River Press pod njihovom licencom izdao kampanju za Cthulhu Invictus.

magic_bookThe Magic Book je sourcebook za BRP koji prezentira tri različita, međusobno neovisna sustava za tretiranje magije u BRP-u: spirit magic, divine magic i wizardy. Osim toga, donosi i sustav ritualne magije koji mogu koristiti praktikanti sva tri prethodno navedena sustava. U vašim BRP igrama možete koristiti samo jedan ili pak paralelno sve prezentirane sustave - oni su jednostavno način za tretiranje različitih poznatih stilova magije. The Magic Book najavljen je za rujan a prodavati će se po cijeni od oko 15 američkih dolara.

Također je objavljeno kako je zaprimljen rukopis za Grimoir, sourcebook koji će biti izdan u obliku monografa a sadržavati će dodatne detalje, materijale i opcije za sustave magije prezentirane u Magic Booku. Posebna pažnja biti će posvećena ritualnoj magiji, a knjiga će također sadržavati i kolekciju magic itema te pravila za njihovu izradu.

posterCall of Cthulhu: The Wasted Land je 3D turn-based strategija/RPG za mobilne uređaje, na početku za iPhone i Android a također se očekuje i za druge platforme. Igra se odvija za vrijeme Prvog svjetskog rata a fokusirana je na tim istražitelja i vojnika u borbi protiv prastarog zla koje rat iskorištava da stvori undead vojsku. Razvija je Red Wasp Design a datum puštanja u prodaju i cijena za sada nisu poznati, iako se najavljuje kako će više informacija biti objavljeno nakon ljeta.

legacy_of_arrius_lurcoI na kraju, Miskatonic River Press izdali su The Legacy of Arrius Lurco, kampanju za Cthulhu Invictus. Ovaj campaign book na 142 stranice sadrži četverodijelnu kampanju koja će igrače odvesti od Rima do Grčke i Krete u potrazi za izgubljenim memorijama jednog patricija. No potraga će se ubrzo pretvoriti u epski sukob sa mračnim kultovima, neljudskim kreaturama i samim Great Old Oneom.  Knjiga sadrži i nove profesije, monstere, spellove, oružja, otrove, vanzemaljske tehnologije, itd. Prodajna cijena je oko 30 američkih dolara.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona